Privat | Erhverv

Bilferie i udlandet


Her kan du få gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal på bilferie i udlandet. Hvert år oplever flere danske bilister, at bilen gør vrøvl i udlandet. Skal du på bilferie, er det derfor en god idé at sikre, at bilen er klar til turen.


Sådan gør du bilen klar til
kør-selv-ferie

  • Tjek bremser og bremsevæske.
  • Tjek oliestanden jævnligt – og altid inden du kører på ferie.
  • Hav en ekstra liter motorolie med i bilen. De mange timers kørsel på motorvej kan tære på olien.
  • Tjek om oliefilteret bør skiftes.
  • Tjek dækmønsteret. Lovkravet er 1,6 mm, men allerede ved en mønsterdybde på 3 mm begynder dækkene at bremse dårligere.
  • Sørg for, at bilen har det rette dæktryk. Husk, at feriebagagen ændrer bilens vægt, så du måske skal hæve dæktrykket en smule.
  • Sørg for, at der er kølervæske på bilen.
  • Få evt. en mekaniker til at gennemgå din bil. Mekanikeren kan nemt finde de svagheder, der bør repareres, inden du tager af sted. 


Gode råd

Godt at vide, hvis du skal på bilferie


Vær opmærksom på miljøzoner


Tyskland, Belgien, Frankrig og Italien er blandt de lande, der har miljøzoner i en række byer for at begrænse udledningen af skadelige partikler. Der kan være forskellige krav, og det er derfor en god ide at sætte sig ind i reglerne, inden du kører ind i en by med miljøzone. 

Læs mere hos FDM her


Husk bilens registeringsasttest


Husk at medbringe registreringsattesten på din bil. Det er også en god ide at downloade Alm. Brand Forsikringsapp til din mobil inden rejsen. Så har du altid telefonnummeret til SOS International ved hånden. 


Mit Alm. Brand forsikringsapp


Rødt og grønt
kort


Inden for EU er det ikke nødvendigt at medbringe rødt og grønt kort. Det røde kort er et servicekort, der fortæller om vilkårene for SOS dækningen, og det grønne kort er bevis på, at du har en Ansvarsforsikring. Det grønne kort er dog kun nødvendigt på kør-selv-ferier uden for EU.

Læs mere om rødt og grønt kort

Hvordan er du dækket?

Har du en Bilforsikring med kaskodækning, er du også forsikret, hvis du får motorstop eller er involveret i et trafikuheld i udlandet. 

 

Du skal ringe til SOS International på +45 70 10 50 52, der bl.a. kan hjælpe dig med at få bilen på værksted, hjemtransport eller billeje. 

 

AB_infographic_Kontakt.svg

Ring til os

Man-tors 8:00-17 | Fre 8:00-16

Weekend: Lukket

 

96 10 17 17

AB_infographic_Skade.svg

Skadeservice

Anmeld skade online

 

Ved akut skade ring til os på 35 47 35 00. Åbent hele døgnet.

Måske du overvejer

Bilforsikring
Produkt Bilforsikring
Gør bilen sæsonklar
Forebyg skade Gør bilen sæsonklar
Rejseforsikring
Produkt Rejseforsikring