Er du bank- eller leasingkunde? Se her, hvor du fremover kan få hjælp.

Privat | Erhverv

Netsvindel


Generelt er sikkerheden høj, når du handler på nettet, desværre har svindlerne travlt med at finde hullerne. Det mærker vi i Alm. Brand Bank, hvor vi får omkring 900 henvendelser årligt om netsvindel.

Sikkerheden er høj

 

Generelt er det lige så sikkert at handle med kredit- og betalingskort på nettet som i en almindelig fysisk forretning.

 

En stor del af svindelen er de såkaldte datalæk-sager, hvor kundens konto- og kortoplysninger bliver misbrugt, uden at kunderne selv på nogen måde er skyld i det eller er gået i en digital fælde.

 

Ofte er forklaringen, at webbutikkernes systemer har genereret en læk eller er blevet hacket af kriminelle. Og den tendens kan vi nikke genkendende til i Alm. Brand Bank:

De fleste sager handler om, at kunden har fået afluret sine kontooplysninger på nettet, hvis der for eksempel har været en læk på en webshop


Søren Olling Privatbankdirektør i Alm. Brand.

Husk din sunde fornuft på nettet

 

Overordnet er det en god regel at være opmærksom på, hvor du oplyser dit kortnummer. Oplys kun dit kortnummer, når du ønsker at betale for noget.

 

I andre situationer skal du aldrig indtaste dit kortnummer – heller ikke selvom du bliver opfordret til det. Hverken som ID, en del af ”medlemsoplysninger” eller for at komme videre til en anden side.

 

 

Er webshoppen sikker?

 

Derudover er det en god ide at være opmærksom på, om webshoppen har en grøn hængelås i adresselinjen. Det betyder nemlig, at det er et sikkert sted at handle.

 

Det er også tilfældet, hvis adressen i adressefeltet begynder med ’HTTPS’ (S'et står for secure) i stedet for det sædvanlige ’HTTP’. Begge dele viser, at der er oprettet en sikker forbindelse, hvor data krypteres, så ingen uvedkommende kan se informationerne.

Kortspær - en ekstra sikkerhed 

 

En Indboforsikring hos os giver dig helt automatisk adgang til Kortspær. Med Kortspær kan du spærre dine betalingskort med ét enkelt opkald, uanset hvornår på døgnet du får brug for det. Du bestemmer selv, hvilke kort du vil tilmelde Kortspær.

 

Læs mere om Kortspær