Vi har overdraget vores bank- og leasingaktiviteter til Sydbank-koncernen. Her ser du, hvordan du kan få hjælp fremover.

Privat | Erhverv

Overførsel til udlandet


Skal du overføre penge til udlandet? Her kan du få svar på dine spørgsmål.

Spørgsmål og svar

Ved overførsler til lande i Europa skal du oplyse både modtagerens IBAN-nummer (International Bank Account Number) og modtagerbankens BIC-kode (Bank Identifier Code).

 

Indeholder overførselsanmodningen ikke IBAN og BIC, eller er oplysningerne ikke korrekte, kan betalingen ikke gennemføres.

Ved overførsler til lande uden for Europa skal du oplyse modtagerens kontonummer samt BIC-koden på modtagerens bankforbindelse.

IBAN er en internationalt anerkendt standard til at identificere et kontonummer. IBAN gør det nemmere at overføre penge til og fra udlandet – hovedsageligt inden for Europa.

 

Et dansk IBAN-nummer er på 18 tegn og kan f.eks. se således ud: DK4176810000000000.

 

 Landeoversigt med IBAN-numre

 

Du finder din egen kontos IBAN-nummer på dine kontoudtog eller i din Netbank. I Netbanken står IBAN-nummeret under ’Kontooplysninger’, som du finder ved at klikke på i-ikonet øverst i ’Kontobevægelser’ på den givne konto.

BIC står for Bank Identifier Code. BIC-koden er bankens identifikationsnummer og bruges til at identificere en bank i forbindelse med internationale betalinger.

 

Koden kaldes også SWIFT, der er den tidligere betegnelse, men koden kendes internationalt som BIC.

 

Alm. Brand Banks BIC-kode (eller SWIFT-adresse) er: ALMBDKKK

 

Søg efter andre bankers BIC-kode (eksternt link)

Fejlfri bestillinger afleveret inden kl. 13.45 vil blive ekspederet samme dag.

Skal du overføre penge i Euro til et EU-land (samt Norge, Island og Liechtenstein), kan du oprette en EU/SEPA-betaling i din Netbank. En EU/SEPA-betaling bliver gennemført samme dag, hvis den oprettes før kl. 13.30 og koster 20 kr. når du opretter den i Netbank.

Ved overførsler i øvrige valutaer skal du i din Netbank vælge "Udenlandsk overførsel". I Netbanken kan du se, hvilke valutaer der er mulighed for at vælge. En udenlandsk overførsel bliver gennemført samme dag, hvis den oprettes før kl. 13.30. Det koster 40 kr., når du opretter den i Netbank.

 

Bemærk, at valutakurserne i Netbank er vejledende, læs mere under ’Kurser og afregningspriser’.

Når du skal overføre penge til udenlandske banker via Netbank, skal du være opmærksom på en række forhold, der kan medføre yderligere omkostninger og gebyrer fra modtagerbanken eller korrespondentbanker udover dem, som fremgår af de officielle prislister.

 

Vær blandt andet særligt opmærksom på, om modtagerbanken ønsker den pågældende valuta, og om overførselsanmodningen indeholder fulde navn og adresse på beløbsmodtager og bankforbindelse.

 

Hvis du er i tvivl om, hvordan betalingen skal foretages korrekt, kan du altid ringe til vores Kundeservice på telefon 96 10 17 18 - alle hverdage mellem kl. 8.30 og 18.00.

Kurser

Overførsler afregnes til de officielle kurser, der offentliggøres dagligt ca. kl. 14.15. Du kan se kurserne i din Mobilbank under 'Valuta'.

 

Tillæg/fradrag

Ved overførsel til udlandet er der et tillæg til kursen. Ved overførsel fra udlandet er der et fradrag i kursen.

 

Kurserne bliver reguleret med nedenstående tillæg/fradrag. Alm. Brand Bank kan lave overførsler til udlandet i de valutaer, der fremgår af listen.

 

Land Valuta Kurstillæg/-fradrag
USA USD 1,30
- EUR 1,30
England GBP 2,00
Sverige SEK 0,30
Norge NOK 0,30
Schweiz CHF 1,00
Australien AUD 1,30
Polen PLN 1,10
Ungarn HUF 0,016
Tjekkiet CZK 0,15
Tyrkiet TRY 2,65
Sydafrika ZAR 1,00
Canada CAD 1,10
Hong Kong HKD 0,65
Japan JPY 0,012
Singapore SGD 3,00

 

Hvis du ikke har mulighed for at overføre via Netbank, kan du i stedet udfylde en bestillingsseddel og aflevere den i en filial.

 

Hent din bestillingsseddel her:

Bestillingsseddel for overførsel i Euro

Bestillingsseddel for overførsel til udlandet