CORONAVIRUS: Få svar på spørgsmål til dine forsikringer. Eller find ud af, hvordan vi kan mødes.

Privat | Erhverv

Hjælp til den første bolig


Renteniveauet er i øjeblikket rekordlavt, og det gør det interessant at overveje et forældrekøb som løsning på problemet med at finde en egnet studiebolig. 

Fordele ved forældrekøb 

Foruden at kunne ende med at være en god investering for dig som forælder, kan et forældrekøb være med til at gøre studiestarten mere rolig for dit barn, fordi der er styr på boligsituationen.

 

Ved et forældrekøb er det dig som forælder, der køber en bolig til dit barn. Dermed ejer du boligen, og barnet lejer den af dig.

 

Både andelsbolig og ejerbolig

Du kan både lave forældrekøb i en ejerbolig og en andelsbolig. I begge tilfælde skal du være opmærksom på vedtægterne og undersøge, om boligen må lejes ud.

 

Læs vores guide til forældrekøb

 

Er det en god investering?

Om forældrekøb er en god investering eller ej, afhænger af flere ting. Og det er værd at huske på, at der altid en risiko ved at købe en bolig. F.eks. kan priserne på boligmarkedet være faldet, når boligen skal sælges.

 

Derfor bør det være det at hjælpe barnet, der betyder mest, når du overvejer et forældrekøb.

 

Få hjælp hos din rådgiver, inden du køber

Vi anbefaler altid, at du taler med din bankrådgiver, inden du køber bolig. Din rådgiver kan hjælpe dig med at få overblik over udgifterne, gennemgå de forskellige lånemuligheder og fortælle, hvad et forældrekøb vil betyde for din økonomi.

 

Læs vores guide til forældrekøb

Bliv ringet op

Er du allerede bankkunde hos os?