
Kør elektrisk@headingStyle>
Bliv klogere på fordelene ved at køre grønt, hvem elbilen passer til, og forskellen mellem en el-, hybrid- eller plug-in hybridbil.
Bliv klogere på fordelene ved at køre grønt, hvem elbilen passer til, og forskellen mellem en el-, hybrid- eller plug-in hybridbil.
Bundfradrag på 40.000 kr.
Elbiler, der koster under 400.000 kr., skal ikke betale registeringsagift i 2019 og 2020.
Bundfradag i 2019 og 2020
I 2019 og 2020 er bundfradraget på 40.000 kr., og det er dette bundfradag, der i praksis betyder, at der ikke skal betales registreringsafgift på elbiler, der koster op til 400.000 kr.
Efter 2020 indfases registreringsafgiften for disse elbiler, så de gradvist skal betale mere i registreringsafgift frem til 2023, hvor registreringsafgiften er fuldt indfaset.
Spar på registreringsagiften
Frem til 2023 skal der ikke betales fuld registeringsafgift på elbiler.
Gradvis indfasning
Registreringsafgiften på elbiler indfases gradvist frem til 2023.
Afgiften på plug-in hybridbiler indfases på samme måde, så registreringsafgiften for langt de fleste plug-in hybridbiler på det danske marked vil være lav de næste to år.
Registreringsafgiften indfases i de kommende år således:
*I 2019 og 2020 er bundfradraget på 40.000 kr., og det er dette bundfradag, der i praksis betyder, at der ikke skal betales registreringsafgift på elbiler, der koster op til 400.000 kr.
Midlertidigt batterifradrag
Nyt midlertidigt fradrag i grundlaget for registreringsagiften.
Hvad betyder fradraget?
Der er også indført et nyt midlertidigt fradrag i grundlaget for registreringsafgiften på 1.700 kr. pr. kWh batterikapacitet, dog højst 45 kWh, for elbiler og opladningshybridbiler i årene 2017-2021.
Dette fradrag betyder, at ikke blot elbiler får et fradrag, men altså også plug-in hybrid. Der er tale om et fradrag i den registreringspligtige værdi.
Du bor i lejlighed
Hvis du bor i lejlighed, har du mulighed for at vælge et abonnoment, der kan give dig adgang til ladestandere i det offentlige netværk.
Du bor i hus
Hvis du bor i hus, har du mulighed for at vælge et abonnoment, der inkluderer installation af en eller flere ladebokse på din hjemmeadresse plus en ladebrik. Ladebrikken giver dig mulighed for at bruge ladestandere i det offentlige netværk.
Du kan finde nærmeste offentlige ladebokse ved hjælp af operatørens app fx. Clever eller E.ON.
Du kan også finde kort over nærmeste ladestationer hos vores samarbejdspartnere her:
På Plugshare.com kan du finde et kort over gratis ladestandere, der oftest er placeret ved større offentlige steder som hoteller, indkøbscentre osv.
Nej, på nuværende tidspunkt skal du ikke taste kilometer på din ladeboks, når du oplader din bil.
Som udgangspunkt kan alle bruge din hjemmeladestation. Men skal du være væk i længere tid, kan du vælge at slukke for relæet til ladeboksen.
Hvis du har en ladeboks med et abonnoment fra en af vores samarbejdspartnere, afregner du i første omgang selv for strømmen, som du bruger på ladeboksen, direkte med din elleverandør.
Hvert kvartal modtager du en tilbagebetaling fra den valgte samarbejdspartner svarende til den gældende tilbagebetalingssats og elforbruget på din ladeboks. Det sker primo februar, maj, august og november.
Du bliver beskattet af værdien af installationen og ladeboksen. Beløbet lægges til bilens beskatningsværdi, der som udgansgpunkt er mellem 8.000-10.000 kr., men det kan variere. Tag fat i din nærmeste leasingkonsulent for at se på din situation.
Alm. Brand Leasing samarbejder med Clever A/S og E.ON Danmark A/S. Gennem Clever og E.ON tilbyder vi ladeabonnomenter med og uden ladeboks til hjemmet.
Ja, ladeboksen kan godt flyttes til en anden adresse. Du skal dog være opmærksom på, at det er forbundet med et gebyr og skal aftales med dit firma.
Ja, det kræver dog at du har nok ampere til rådighed i hustanden. Hvis du vil have installeret en ekstra ladeboks med egen seperat installation, kan du lade to biler på samme tid med 11 kW hver. Hver ladeboks bruger 16 ampere, og de fleste hustande har 25 ampere til rådighed. Vi anbefaler, at du minimum har 35 ampere i hustanden, hvis du skal have to seperate ladebokse.
Du kan kontakte dit elselskab og høre dem, om det er muligt at tilkøbe flere ampere, og hvad det vil koste.
Ja, men udbuddet er stadig begrænset. Der bliver dog løbende etableret flere ladestandere – også i udlandet. Du kan finde nærmeste offentlige ladepunkt på ladeoperatørens hjemmeside eller ved hjælp af operatørens app.
På Plugshare.com kan du finde et kort over gratis ladestandere, der oftest er placeret ved større offentlige steder som hoteller, indkøbscentre osv.