Kør elektrisk


Bliv klogere på fordelene ved at køre grønt, hvem elbilen passer til, og forskellen mellem en el-, hybrid- eller plug-in hybridbil.

Fordele ved elbilen som firmabil

USP_icons_convenience.svg

Komfort

Den er komfortabel at køre i, fordi den er støjsvag og udstyret med automatgear

træ_USPikon.svg

Klimavenlig

Den udleder ingen CO2, partikler eller NOx under kørslen, og er god for miljøet - især dit nærmiljø

USP_icons_sparegris.svg

Lave driftsomkostninger

Motoren på elbilen har færre dele, hvilket betyder mindre slid og typisk billigere service 

Kend forskel


Elbilen

Elbilen kører kun på strøm. I stedet for en forbrændingsmotor, har den en elmotor. Bilens batteri skal oplades fra en ladestation. Det er forskelligt fra bil til bil, hvor ofte den skal oplades. Nye elbiler kan køre fra 200-450 km. på et fuldt opladt batteri. 


Plug-in hybrid

Plug-in hybridbil kan køre på både el og diesel/benzin. Bilen skal lades op fra en ladestation og oplader desuden sig selv, når motoren startes, og når bilen bremser. Plug-in hybriden har et større batteri end en hybridbil, men et mindre batteri end en elbil. Den kan typisk køre ca. 15-60 km. på et fuldt opladt batteri. 


Hybridbilen

Hybridbilen kører på el kombineret med benzin/diesel og skal aldrig oplades. Hybridbilen oplader nemlig automatisk, mens den kører. Den har et mindre højvoltsbatteri og kører typisk ikke så langt på el ad gangen. Man skal regne med ca. 2 km. 


Økonomiske fordele ved elbilen


Der kan være penge at spare, hvis du vælger en elbil eller en plug-in hybridbil.
Det skyldes bl.a. en gradvis indfasning af registreringsafgiften, et bundfradrag
på 40.000 kr. og et midlertidigt batterifradrag. 

Elbil & Plug-in hybridbil

Bundfradrag på 40.000 kr.


Elbiler, der koster under 400.000 kr., skal ikke betale registeringsagift i 2019 og 2020. 


Bundfradag i 2019 og 2020

I 2019 og 2020 er bundfradraget på 40.000 kr., og det er dette bundfradag, der i praksis betyder, at der ikke skal betales registreringsafgift på elbiler, der koster op til 400.000 kr.

Efter 2020 indfases registreringsafgiften for disse elbiler, så de gradvist skal betale mere i registreringsafgift frem til 2023, hvor registreringsafgiften er fuldt indfaset. 

Elbil & Plug-in hybridbil

Spar på registreringsagiften


Frem til 2023 skal der ikke betales fuld registeringsafgift på elbiler.

 

Gradvis indfasning

Registreringsafgiften på elbiler indfases gradvist frem til 2023. 

Afgiften på plug-in hybridbiler indfases på samme måde, så registreringsafgiften for langt de fleste plug-in hybridbiler på det danske marked vil være lav de næste to år.


Registreringsafgiften indfases i de kommende år således: 

  • 20% af satsen til og med 2020*
  • 65% af satsen i 2021
  • 90% af satsen i 2022
  • 100% af satsen i 2023 og frem

*I 2019 og 2020 er bundfradraget på 40.000 kr., og det er dette bundfradag, der i praksis betyder, at der ikke skal betales registreringsafgift på elbiler, der koster op til 400.000 kr.

Elbil & Plug-in hybridbil

Midlertidigt batterifradrag


Nyt midlertidigt fradrag i grundlaget for registreringsagiften. 

 

Hvad betyder fradraget?

Der er også indført et nyt midlertidigt fradrag i grundlaget for registreringsafgiften på 1.700 kr. pr. kWh batterikapacitet, dog højst 45 kWh, for elbiler og opladningshybridbiler i årene 2017-2021.

Dette fradrag betyder, at ikke blot elbiler får et fradrag, men altså også plug-in hybrid. Der er tale om et fradrag i den registreringspligtige værdi.

Der skal være en ladestation
i nærheden

 

Langt de fleste danskere kan uden problemer klare deres kørselsbehov med en elbil. 

 

Inden man leaser en elbil, anbefaler vi dog at undersøge, hvilke lademuligheder man har i nærheden af sit hjem og arbejde. Det gælder især, hvis man bor i lejlighed eller har et job, hvor der ikke er en ladestation tæt på. 

 

Hvordan oplades en elbil?

 

Det er meget individuelt, hvor ofte en elbil skal lades op. Det afhænger bl.a. af bilens effektivitet, batteriets størrelse, kørsel og årstiden. 

 

De fleste oplader deres bil derhjemme om natten– afhængig af hvor langt man kører, kan det være nødvendigt at lade bilen op, mens man er på farten. 

 

Når man leaser en bil, får man som en del af leasingaftalen monteret en ladestation på sin adresse. Det gælder dog ikke, hvis man bor i lejlighed, der vil man være afhængig af, at der er en ladestation tæt på ens hjem. 

 

Find kort over nærmeste ladestationer hos vores samarbejdspartnere: 

 

Clever ladestationer

 

E.ON ladestationer

 

 

Rådgivning fra os

Rådgivning fra os


  • Vi hjælper dig med at finde den model, som passer til dine behov

  • Vi hjælper dig med at vælge den rigtige opladningsløsning sammen med vores samarbejdspartnere, som tilbyder abonnomentsløsninger

  • Vi sikrer dig en komplet løsning med service, mobilitet, opladning og forsikring

Spørgsmål og svar

Du bor i lejlighed

Hvis du bor i lejlighed, har du mulighed for at vælge et abonnoment, der kan give dig adgang til ladestandere i det offentlige netværk.

 

Du bor i hus

Hvis du bor i hus, har du mulighed for at vælge et abonnoment, der inkluderer installation af en eller flere ladebokse på din hjemmeadresse plus en ladebrik. Ladebrikken giver dig mulighed for at bruge ladestandere i det offentlige netværk. 

Du kan finde nærmeste offentlige ladebokse ved hjælp af operatørens app fx. Clever eller E.ON. 

 

Du kan også finde kort over nærmeste ladestationer hos vores samarbejdspartnere her: 

Clever ladestationer

 

E.ON ladestationer

 

Plugshare.com kan du finde et kort over gratis ladestandere, der oftest er placeret ved større offentlige steder som hoteller, indkøbscentre osv. 

Nej, på nuværende tidspunkt skal du ikke taste kilometer på din ladeboks, når du oplader din bil. 

Som udgangspunkt kan alle bruge din hjemmeladestation. Men skal du være væk i længere tid, kan du vælge at slukke for relæet til ladeboksen. 

Hvis du har en ladeboks med et abonnoment fra en af vores samarbejdspartnere, afregner du i første omgang selv for strømmen, som du bruger på ladeboksen, direkte med din elleverandør. 

 

Hvert kvartal modtager du en tilbagebetaling fra den valgte samarbejdspartner svarende til den gældende tilbagebetalingssats og elforbruget på din ladeboks. Det sker primo februar, maj, august og november. 

Du bliver beskattet af værdien af installationen og ladeboksen. Beløbet lægges til bilens beskatningsværdi, der som udgansgpunkt er mellem 8.000-10.000 kr., men det kan variere. Tag fat i din nærmeste leasingkonsulent for at se på din situation. 

Alm. Brand Leasing samarbejder med Clever A/S og E.ON Danmark A/S. Gennem Clever og E.ON tilbyder vi ladeabonnomenter med og uden ladeboks til hjemmet. 

Ja, ladeboksen kan godt flyttes til en anden adresse. Du skal dog være opmærksom på, at det er forbundet med et gebyr og skal aftales med dit firma. 

Ja, det kræver dog at du har nok ampere til rådighed i hustanden. Hvis du vil have installeret en ekstra ladeboks med egen seperat installation, kan du lade to biler på samme tid med 11 kW hver. Hver ladeboks bruger 16 ampere, og de fleste hustande har 25 ampere til rådighed. Vi anbefaler, at du minimum har 35 ampere i hustanden, hvis du skal have to seperate ladebokse. 

 

Du kan kontakte dit elselskab og høre dem, om det er muligt at tilkøbe flere ampere, og hvad det vil koste. 

 

 

Ja, men udbuddet er stadig begrænset. Der bliver dog løbende etableret flere ladestandere – også i udlandet. Du kan finde nærmeste offentlige ladepunkt på ladeoperatørens hjemmeside eller ved hjælp af operatørens app. 

 

Plugshare.com kan du finde et kort over gratis ladestandere, der oftest er placeret ved større offentlige steder som hoteller, indkøbscentre osv.