Privat | Erhverv

Krænkelser på nettet


Hvad gør du, hvis du pludselig opdager, at der ligger private billeder af dig på nettet – og som tilmed bliver delt af nogen, du ikke kender?
Læs her, hvad du kan gøre, hvis det sker.

Hos StopChikane oplever de, at flere henvender sig, fordi de er blevet udsat for, at nøgenbilleder eller -videoer af dem er blevet delt på nettet uden deres samtykke. 

 

Og ifølge Signe Vahlun fra StopChikane er de digitale krænkelser ikke kun et problem blandt unge. Hun fortæller:

Det er kvinder og mænd i alle aldre, der henvender sig, når de bliver opmærksomme på, at der er delt nøgenbilleder af dem på nettet. Det er ikke kun et ungdomsproblem. En stor del af dem, som henvender sig til os, er over 30 år. Det er utroligt ubehageligt for dem, og de fleste føler sig magtesløse, fordi de ikke ved, hvordan de skal standse, at billederne bliver spredt på nettet.


Hævn og afpresning er ofte motivet

 

For kvinderne gælder det ifølge StopChikane, at motivet bag delingen af de krænkende billeder ofte er hævn fra en tidligere partner. Og typisk opdager kvinderne det først, når venner og bekendte gør dem opmærksomme på det, eller de pludselig modtager mange venneanmodninger og beskeder fra nogen, de ikke kender. 

 

De fleste mænd, der henvender sig til StopChikane, har fået hacket deres mobil og pc eller er blevet optaget i intime situationer, uden de ved det. Optagelserne af mændene sker ofte med formål om at afpresse dem til at betale penge for ikke at offentliggøre billederne eller filmen. 

 

Se, hvilke fire typer af digitale billedkrænkelser de oftest ser hos StopChikane

 

Få hjælp via din Indboforsikring
Id-sikring

Få hjælp via din Indboforsikring


Har du din Indboforsikring i Alm. Brand, kan du få hjælp, hvis du bliver udsat for mobning på nettet, får delt krænkende billeder eller bliver offer for identitetstyveri.

 

Hos os er Id-sikring nemlig en del af din Indboforsikring og gælder alle i din husstand.

 

Læs mere om, hvordan du kan få rådgivning og retshjælp, hvis du bliver udsat for misbrug på nettet 

Hvad går du og tænker på?

Indboforsikring
Produkt Indboforsikring
Undgå identitetstyveri
Forebyg skade Undgå identitetstyveri
Ungdomsforsikring
Produkt Ungdomsforsikring