Privat | Erhverv

Hvad går tyven efter?


Tal fra Danmarks Statistik viser, at indbruddene i de danske boliger fortsætter med at falde. I juli, august og september 2019 blev der i alt anmeldt 5.627 indbrud i beboelser - huse, lejligheder og sommerhuse - og det er blandt de laveste niveauer i mange år.

Hvornår sker indbruddene?

 

Ifølge tal fra Det Kriminalpræventive Råd har indbrudstyven en arbejdsdag, der ligner de fleste andres. Over halvdelen af alle indbrud sker nemlig i dagtimerne, hvor de fleste er væk fra hjemmet og på arbejde.

 

Men tyvene slår også til på andre tidspunkter. Lidt over en fjerdedel af indbrud i private hjem sker mellem kl. 18 og 24, hvor mange ofte er på besøg hos venner og familie eller dyrker fritidsinteresser.

 

Tallene viser også, at de fleste tyve slår til om fredagen, men lørdag er også en travl dag for indbrudstyven. Statistikken over indbrud topper i ferier og omkring jul og nytår.

Hvad lokker tyven indenfor?

Indbrudstyvenes favoritter er de ting i hjemmet, der er let omsættelige og samtidig små og nemme at have med sig.

 

Det betyder, at tyvene er særligt glade for smykker, gadgets og elektronik, især den mindre slags som bærbare computere, tablets, telefoner og spillekonsoller. Også små designerting er populære, bl.a. Kay Bojesen-trædyr som aben, elefanten med flere.

 

Derudover er også designermøbler populære tyvekoster. Her bærer indbruddet ofte præg af at være bestilt. Tyvene har forberedt sig og går målrettet efter de dyre designerting og lader alt andet ligge.

 

Ligesom der også er tænkt i, at møblerne skal kunne fragtes væk i en stor bil eller varevogn.

Sådan får du tyven til at springe dit hjem over

Sådan får du tyven til at springe dit hjem over


Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at holde tyven for døren. Det en god ide at gøre det besværligt for de ubudne gæster at komme både ind og ud af dit hjem. Er det besværligt, vil det ofte betyde, at tyven springer dit hus over.

 

Få flere gode råd til at undgå indbrud

Mærk dine yndlingsting

Et godt råd er at mærke dine ting med usynlig DNA-mærkning. Det gør dine ting svære at sælge og nemmere at spore og dermed mindre interessante for indbrudstyven.

 

Læs mere om, hvordan du DNA mærker dine ting