Privat | Erhverv

Sikker digital hverdag


Digitaliseringen har på mange måder gjort vores hverdag meget nemmere. Men det er ikke ufarligt at færdes på nettet – antallet af IT-kriminelle, der misbruger personlige oplysninger, er stigende.

Vores hverdag er mere digital end nogensinde. Der er ikke den ting, som ikke kan ligge i skyen, og som en app på vores telefon eller tablet ikke kan klare; vores indkøb, tempoet på løbeturen, sovetid i vuggestuen og næste frisørtid.

 

Og corona-tiden har bestemt ikke gjort os mindre digitale. På rekordtid har vi lært at arbejde hjemmefra, fjernstyre undervisning og være sociale med vores venner, og ikke mindst indset potentialet i de digitale løsninger, der gør det muligt.

 

Pas på identitetstyveri

I takt med at vores hverdag digitaliseres, begås der mere og mere kriminalitet på nettet. I 2019 modtog politiet knap 27.000 henvendelser fra folk, der var blevet udsat for IT-relateret økonomisk kriminalitet. Her indgår også identitetstyveri, hvor nogen stjæler eller misbruger dine personlige oplysninger.

 

Det er en meget ubehagelig oplevelse, og hvis der er tale om identitetstyveri, kan det være svært at overbevise kreditorer og andre om, at man ikke selv har lånt penge eller købt varer på nettet.

 

Få hjælp med Id-sikring

Ifølge politiet er gerningsmændene udspekulerede og bliver stadigt mere kreative. Brug derfor din sunde fornuft, når du f.eks. handler på nettet eller giver dine personlige oplysninger. 

 

En Id-sikring er en god ting i den forbindelse, og hos Alm. Brand er Id-sikring en del af din Indboforsikring. Det betyder, at du kan få hjælp, hvis din identitet bliver misbrugt på nettet.

 

Det gælder både, hvis du oplever økonomisk misbrug, eller hvis din digitale identitet bliver brugt uden din tilladelse på de sociale medier.


Beskyt din identitet med disse 5 råd

Vi har samlet fem råd, der er gode at følge, hvis du vil beskytte din identitet

 

1. Oplys aldrig fortrolige personlige oplysninger i e-mails eller på sociale medier, og tænk over, om de oplysninger, du lægger online, kan misbruges.

 

2. Log af. Hvis du tjekker din mail, netbank, e-boks eller profil på sociale medier på offentlige computere, skal du huske at logge af, før du går. Det er ikke nok blot at lukke vinduet. 

 

3. Lav en kreditadvarsel. Det er muligt at markere sit CPR-nr. i Det Centrale Personregister, så virksomheder kan få en advarsel, hvis nogen f.eks. forsøger at låne penge ved at bruge dit CPR-nr.

 

4. Skift passwords jævnligt. Dit password bør bestå af mindst 12 tegn med både store og små bogstaver, tal og specialtegn. Anvend ikke det samme password flere steder.

 

5. Hold din software opdateret og brug både antivirusprogram og firewall.

 

 

Læs mere om identitetstyveri

 


Vi elsker feedback

 

I Alm. Brand vil vi gøre din digitale hverdag så nem som mulig, og derfor udvikler vi konstant vores app, Mit Alm. Brand. For at opfylde dine behov allerbedst og give dig den bedste service, vil vi meget gerne have din feedback – kun på den måde kan vi forbedre vores service til dig. I bunden af app’en kan du rate din oplevelse.

 

Rigtig mange har allerede downloadet appen – har du gjort det?

 


Samlet overblik på telefonen


I vores app, Mit Alm. Brand, kan du få et samlet overblik over din forsikring og pension.

 

Du kan f.eks. finde oplysninger om dine forsikringer, se, hvordan du er dækket, anmelde alle typer bilskader og finde vejledninger til, hvad du skal gøre, hvis du får en skade på rejsen eller med bilen. 

 

Hent app'en til iOS eller Android