Privat | Erhverv

Indbrudstyve foretrækker de mørke tider


De mørke og korte dage tiltrækker indbrudstyvene, der kan ’arbejde’ uforstyrret, når solen går ned. Et alarmsystem fra G4S kan holde dem på afstand og skabe tryghed.

Tiden for indbrud

Sommeren går på hæld, og den mørke tid kommer tættere på for hver dag, der går – og med mørket følger desværre flere indbrudstyve.

 

Hele 17 ud af 20 indbrudstyve foretrækker nemlig ifølge Det Kriminalpræventive Råd at gå på ’arbejde’ i de mørke måneder, helt konkret fra efterårsferien og frem til og med jul, hvor der er klart flest indbrud i de danske hjem.

 

Og ifølge Danmarks statistik topper antallet af indbrud i de danske hjem i juleferien, hvor der bliver anmeldt flere end dobbelt så mange indbrud som i foråret, hvor der sker færrest indbrud.

Indbrudstyvene foretrækker de mørke vintermåneder, for her er deres arbejdsbetingelser i top. Når det bliver tidligt mørkt, får de flere timer med arbejdsro, hvor de kan agere uden at vække opsigt blandt nysgerrige blikke. Desuden er naboerne ikke så meget udenfor i vintermånederne, hvilket betyder, at risikoen for at blive opdaget er mindre end på en lys sommeraften, hvor der sker en masse i kvarteret.

Brian Wahl Olsen Direktør for skadeservice i Alm. Brand

1 ud af 100 boliger får indbrud på 1 år

 

I gennemsnit får én ud af 100 boliger indbrud i løbet af et år. Har boligen haft indbrud en gang, er risikoen for endnu et indbrud én ud af 17. Altså fem gange så høj.

 

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd


Skab tryghed med en alarm

Hvad stiller man op, hvis man vil gøre livet surt for indbrudstyvene? Heldigvis er flere ting, man kan gøre for at holde tyvene væk. Ifølge Brian Wahl Olsen er et alarmsystem et godt sted at starte.

 

”Sammen med G4S har vi lavet et alarmsystem, der kan sikre vores kunder ved indbrud, så der kan reageres i tide. Man kan spare mange penge med en alarm og undgå mange ærgrelser, samtidig med at det giver en god tryghed i hverdagen. Hvis man er i tvivl om, hvordan man skal forbedre sikkerheden i sit hjem, kan man få et gratis, uforpligtende sikkerhedstjek fra G4S. Her gennemgår de din bolig set med tyvens øjne og kommer med anbefalinger til, hvilke løsninger der giver bedst mening,” siger Brian Wahl Olsen.

 

 

Bestil et gratis sikkerhedstjek

 

Kom ikke igen, tak

En anden fordel ved et alarmsystem er muligheden for at holde indbrudstyven på afstand næste gang, han kommer forbi. Ifølge Danmarks Statistik er risikoen for at få indbrud igen inden for et år fem gange større, hvis man har haft indbrud én gang. Og netop den frygt kan være barsk at bære på.

 

”Et indbrud kommer sjældent alene – desværre. Med en alarm er det nemmere for dig at genskabe sikkerheden efter et indbrud, da indbrudstyven med stor sandsynlighed vil vælge en anden bolig næste gang,” siger Brian Wahl Olsen og tilføjer, at alarmen også kan skabe værdi og tryghed, når der gælder potentielle vand- eller brandskader. 


Tip

Stress dem med lys

Ud over at investere i en alarm, kan man forringe indbrudstyvenes arbejdsvilkår på flere måder. Man kan sætte ind flere steder omkring boligen f.eks. skifte gamle vinduesrammer ud og sørge for god belysning omkring huset.

 

Derudover kan simple tænd/sluk-ure, som tænder lys i mørket, være en god løsning. Lys skræmmer indbrudstyvene væk og stresser dem, for så kan de ikke arbejde uden at blive set.

Hvordan gør de?

 

Hvis du vil gardere dig mod indbrudstyve, er det en god idé at sætte dig ind i, hvordan de tænker. Det Kriminalpræventive Råd har samlet disse informationer, der opsummerer, hvad mange indbrudstyve gør:

 

  • De tjekker gennem vinduerne i huset, om vi har ting af værdi
  • De bryder ind i områder, som de har haft tilknytning til
  • De bruger værktøj til at bryde ind med. Kobenet er en klassiker, men det er skruetrækkeren også
  • De bruger ikke mere end 5 minutter og højst 10 minutter inde i huset.

 

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd