Privat | Erhverv

Hvad er det bedste valg
for dig?


Foråret er den tid på året, hvor flest danskere får ny bil. Og drømmer du også om at køre foråret og sommeren i møde i ny bil, kan du enten købe eller lease dig til drømmen.  

 

Skal du købe eller lease?

Om du skal købe eller lease din næste bil, afhænger af flere forskellige ting. Bl.a. kan det være en god ide at overveje, hvor meget du forventer at køre i den, og hvor længe du gerne vil beholde bilen. Det er nemlig vigtige overvejelser for at blive klogere på, om leasing eller køb er det rette for dig. Værd at overveje er også, at du binder penge i din bil, når du køber. Det gør du ikke, når du leaser.

Når du køber bil

Når du køber en bil, kan du få fradrag for renteudgifterne på billånet. Ofte kan du også forhandle dig til en rabat på bilen eller få gratis ekstraudstyr med hos sælgeren, når du køber bilen. Derudover kan du i de fleste tilfælde også vælge lige præcis det ekstraudstyr, du ønsker dig, uden mange andre begrænsninger end din pengepung.

 

Du bestemmer selv, hvor længe du vil beholde bilen, og hvor meget du kører i den. Så hvis du gerne vil beholde bilen i fire til seks år, kan det være en god idé at købe bilen. Du kan selvfølgelig til enhver tid sælge din bil igen og på den måde få nogle af pengene igen.

 

Husk også, at når du køber en fabriksny bil, har du to års reklamationsret, hvis der er fejl eller mangler på bilen. Nogle bilmærker giver også en fabriksgaranti på nye biler. Det er forskelligt, hvad denne garanti dækker, så det er værd at sætte sig ind i og samtidig få garantien på skrift. De fleste dækker kun materialfejl og fabrikationsfejl, men i nogle tilfælde rækker fabriksgarantierne længere end købelovens to års reklamationsret.

 

Når du leaser bil

Hvis du prioriterer at skifte din bil ofte, er leasing måske noget for dig. Vælger du at lease en bil, får du økonomisk tryghed. Du har nemlig en fast månedlig udgift i leasingperioden, der varer tre år. Du kan dog opsige kontakten efter et år, hvis du har behov for det. Når du leaser en bil, skal du heller ikke bekymre dig om udgifter til reparationer, service eller vedligeholdelse. Ligesom vejhjælp også er inkluderet, når du leaser hos os.

 

Ønsker du at lease, er det en god ide at kende dit kørselsbehov, så du nogenlunde kan forudsige, hvor mange kilometer du kører om året. Kilometertallet er nemlig med til at bestemme, hvor meget du skal betale om måneden for at lease bilen. Du kan selvfølgelig altid op- eller nedjustere dit kilometertal, hvis dit behov ændrer sig.

Overvejer du at lease?


Med en leasingaftale hos os, kan du få en lækker bil til en overkommelig pris. Og så slipper du både for bekymringerne og de uforudsete udgifter.

Se dine muligheder

Tag os med på råd

Tag os med på råd


Hvad der er det rigtige for din nabo, er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. Derfor anbefaler vi, at du kontakter os, så vi sammen kan finde den løsning, der passer bedst til dine behov.

 

Kontakt os

Måske du også overvejer

Gør bilen sæsonklar
Forebyg skade Gør bilen sæsonklar
Bilforsikring
Produkt Bilforsikring
Tyveri og indbrud i bilen
Forebyg skade Tyveri og indbrud i bilen