Privat | Erhverv

Pensionsopsparing i en usikker corona-tid


Coronapandemiens udvikling påvirker verdensøkonomien og giver uro på aktiemarkeder verden over, og det påvirker din opsparing, hvis du har investeret i f.eks. aktier.

Hvad betyder det for pensionsopsparingen? 

Coronapandemien har ført mange bekymringer med sig. Bl.a. bekymringer over uroen på de finansielle markeder verden over, og hvad det betyder for pensionsopsparingen.

 

Bevar roen

Som udgangspunkt bør din pensionsopsparing tage udgangspunkt i din risikovillighed og din tidshorisont. Det vil sige, at din opsparing er investeret på en måde, så den på bedste vis tager højde for, hvor mange år der er til, du skal på pension, og hvilken risiko du er villig til at tage, når det kommer til investering af din opsparing.

 

Det betyder også, at risikoniveauet ofte sænkes, og investeringerne bliver mere forsigtige, efterhånden som du nærmer dig pensionsalderen, for at undgå store tab, som ikke kan stabilisere sig, inden du går på pension.

 

Dermed skulle din opsparing gerne kunne klare ’bump på vejen’ og stadig give dig råd til den tilværelse, du ønsker dig som pensionist.


Gennemsnitsrente eller markedsrente

Din pensionsordning kan enten være et gennemsnitsrente- eller markedsrenteprodukt – eller en kombination.

Gennemsnitsrente

Med gennemsnitsrente er du beskyttet mod store udsving på de finansielle markeder, fordi du har en minimumsgaranti på din pensionsudbetaling. Det giver en tryghed, som vi oplever mange kunder sætter pris på, når de begynder at planlægge deres pensionstilværelse. For tiden får du som ny kunde en depotrente på 2,5 % . Det er det højeste på markedet. Afkastet fastlægges typisk en gang om året – og i Alm. Brand har du som kunde kunne nyde godt af det højeste afkast de sidste 7 år i træk.

Markedsrente

Med markedsrente følger din opsparing udviklingen på de finansielle markeder. Det giver muligheden for et højere afkast i tider, hvor markederne er oppe, men også risiko for lavere afkast, når markederne falder. Med en pension i markedsrente bærer du risikoen, og du har ingen garanti på din pensionsudbetaling. 

Vi har stadig begge dele

Vi ser i øjeblikket, at mange andre selskaber pga. det lave renteniveau vælger at droppe gennemsnitsrenteprodukterne og kun tilbyder markedsrenteprodukter. Den markedstrend går vi i Alm. Brand imod. Som de eneste på markedet tilbyder vi både markedsrente- og gennemsnitsrenteprodukter.

 

- Vi vil gerne give vores kunder en stor økonomisk tryghed gennem hele pensionstilværelsen, så de kan koncentrere sig om at leve seniorlivet. Og vi vil gerne være et attraktivt pensionsselskab for nye kunder. Derfor fortsætter vi med at tilbyde de garanterede ordninger og markedets højeste depotrente på 2,5 %, fortæller Claude Reffs, direktør i Alm. Brand Produkt, Pris & Portefølje Erhverv.

 

- Vi påtager os risikoen og derfor ansvaret for, at kunden fortsat kan få et fornuftigt afkast på sine pensionsmidler i et investeringsmarked, der p.t. ser meget svært ud. Det kan vi, fordi vi står økonomisk stærkt og er godt polstret til at kunne modstå dårlige tider, fortsætter han.

 

Læs mere om gennemsnitsrente

En løsning, der passer dig
Rådgivning

En løsning, der passer dig


Har du den rette pensionssammensætning? Er du i tvivl om, hvorvidt din pensionsopsparing kan holde til rystelser i markedet?

Tal med os om din pension og om, hvilken form for pensionsopsparing der passer bedst til dig og din fremtid.

 

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din pensionsopsparing

Hvad går du og tænker på?