Privat | Erhverv

Lad vinterdækkene rulle lidt endnu


Kalenderen siger forår om lidt, men det kan være en god idé at vente med at finde sommerdækkene frem. For ofte er det først nu, at vinteren for alvor slår til. Ifølge DMI er netop den sidste halvdel af vinteren typisk den koldeste, og marts kan ofte også byde på reelt vintervejr.

Vinteren kan stadig bide fra sig

Vinteren har indtil nu vist sig fra sin milde og våde side, og 2019 endte med at blive et af de vådeste år længe. Dog er det endnu for tidligt at afskrive vintervejret helt og sende vinterdækkene, isskraberen og vejsaltet på sommerferie.

 

For faktisk kan vinteren stadig bide fra sig helt hen i marts. Og særligt fordi vinteren mest har været grå og våd, kan det være en god ide at genopfriske hukommelsen med de gode råd til sikker vinterkørsel.

Gode råd til vinterkørsel

 

  • Fjern is og sne - ruder, spejle og lygter skal være helt fri for is og sne.
  • Kør kun ud i vintervejr, hvis du har vinterdæk på bilen. Sommerdæk står dårligt fast i snevejr og på glatte veje.
  • Kør i god tid, pas på farten og hold afstand.
  • Sørg for at have det rigtige dæktryk. Så bremser du bedre og kører mere sikkert i svingene.
  • Skal du køre uden for Danmarks grænser, bør du sætte dig ind i reglerne for vinterdæk i det land, du skal besøge. (Se FDMs oversigt.)

Det er ikke til at se det 

- hvis man ikke lige ved det

 


Vejene kan være glatte, selvom der ikke er synlig is eller sne. Tjek derfor vejrudsigten og hold øje med meldinger om sne- og isglatte veje, så er du forberedt.

 

Særligt efter en lang periode med mildt vejr kan glatte veje komme som en ubehagelig overraskelse. Hos Vejdirektoratet kan du se, om vejen er glat på din rute.

 

Find din rute hos Vejdirektoratet 

Er din bil over 5 år,

stiger behovet for vejhjælp

 

De fleste ejere af en bil med flere år på bagen har oplevet det. Bilen nægter at starte, når frosten sætter ind, eller motoren sætter ud på en øde landevej.

 

Faktisk kan vi se i vores tal for brug af vej – og starthjælp, at behovet stiger i takt med bilens alder. Brugen af vejhjælp stiger kraftigt fra bilen fylder 5 år. Herefter stiger behovet år for år, indtil det topper, når bilen kan fejre 12-års fødselsdag.

Følg hjælpens vej til dig

Følg hjælpens vej til dig


Med Alm. Brand Vejhjælp, er hjælpen altid lige rundt om hjørnet, hvis du får problemer på vejen. Og med Alm. Brand Vejhjælp kan du se præcist, hvor din hjælpebil befinder sig og på den måde følge hjælpen, mens den er på vej til dig. 

 

Læs om vores Bilforsikring

Måske du også overvejer

Gør bilen sæsonklar
Forebyg skade Gør bilen sæsonklar
Bilforsikring
Produkt Bilforsikring
Tyveri og indbrud i bilen
Forebyg skade Tyveri og indbrud i bilen