Privat | Erhverv

Hvad er op og ned ved Airbnb og boligbytte?


Både Airbnb og boligbytte er populært. Men hvordan er det lige med forsikringen, hvis du kommer til at ødelægge noget, når du lejer dig ind i et andet hjem?

Undersøg altid, hvordan netop
din forsikring dækker

Vi anbefaler altid, at du undersøger med dit forsikringsselskab, hvordan du er dækket. Det kan nemlig variere fra selskab til selskab, hvordan forsikringen dækker.


I Alm. Brand dækker
Indboforsikringen

Har du din Indboforsikring hos os, dækker den, hvis du ved et uheld kommer til at ødelægge noget i den feriebolig, du opholder dig i. Vær opmærksom på, at forsikringen blandt andet ikke dækker, hvis du med vilje er skyld i skaden, eller du har været beruset imens.


Rejseforsikringen
dækker i udlandet

Har du din Rejseforsikring hos os, er du også dækket i udlandet. Her er du dækket med op til 3 mio. kr., hvis du kommer til at gøre skade på andres ting. Dog skal du betale selvrisiko ved en skade.

 

Derudover dækker forsikringen også, hvis du pådrager dig et juridisk ansvar for skade på inventar eller bygningsdele i den lejede feriebolig. Her dækker forsikringen blandt andet heller ikke, hvis du med vilje er skyld i skaden, eller du har været beruset imens.

Hvis du selv lejer ud
gennem Airbnb

Lejer du din bolig ud, skal du være opmærksom på, at din Indboforsikring som udgangspunkt ikke dækker, hvis lejeren ødelægger noget i din bolig, eller er skyld i skader.

 

Airbnb har en såkaldt værtsgaranti, som de dog understreger, ikke er en forsikring. Værtsgarantien dækker kun i visse tilfælde, og den dækker f.eks. ikke cykler, skader fra kæledyr, skader på fællesområder og forsvundne kontanter, smykker, værdipapirer eller møntsamlinger.

Sæt dig grundigt ind i udlejningsportalens vilkår

Sæt dig grundigt ind i udlejningsportalens vilkår


Vi anbefaler derfor, at du, inden du lejer din bolig ud, nærlæser kontrakten og sætter dig godt ind i udlejningsportalernes egne betingelser for erstatning.

Hvis du bytter bolig

Boligbytte er lige så enkelt, som det lyder. Du får adgang til en anden families hjem, og de får adgang til dit. Men forsikringsmæssigt har byt-bolig-konceptet en række faldgruber, der kan blive en dyr affære.

 

Når du bytter bolig for en periode og låner dit hjem ud, skal du være opmærksom på, at Indboforsikringens ansvarsdækning som udgangspunkt ikke dækker de skader, som din ”byttefamilie” laver på dine ting. På samme måde som du normalt ikke får erstatning for de skader, du laver på dine egne ting i dit eget hjem.


Begrænset dækning
ved tyveri og hærværk

Vær også opmærksom på, at hvis der er tale om tyveri eller hærværk, er der begrænset dækning i den periode, hvor dit hjem er udlånt. Er det byttefamilien, der begår hærværk eller stjæler, dækker forsikringen ikke. Simpelt tyveri, hvor tyven er kommet ind ad en ulåst dør eller et åbent vindue, dækker forsikringen slet ikke, når boligen er udlånt eller udlejet.

 

Indbrud, brand- og vandskader er dækket, uanset hvem der er til stede i dit hjem.


Gode råd
til boligbytte

  • Udform en formel lejeaftale med byttefamilien, hvor I bl.a. skriver under på, hvem der har ansvaret, hvis ting bliver ødelagt i bytteperioden, hvor mange mennesker der må bo i boligen, og hvor lang tid bytteperioden varer.
  • Tjek altid, hvordan du og byttefamilien er dækket hos jeres forsikringsselskaber – både hvis der sker skader på jeres indbo, eller hvis I kommer til at ødelægge ting i den anden bolig.
  • Tag billeder af eller videofilm dit hjem og dine ting, inden du låner boligen ud. Det er dit bevis for, hvordan dit hjem ser ud.

Måske du også overvejer

Indboforsikring
Produkt Indboforsikring
Indbrud
Forebyg skade Indbrud
Rejseforsikring
Produkt Rejseforsikring