Privat | Erhverv

Drømmer du om sommerferie?


Overvejer du at planlægge sommerferien nu, så læs med og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på. F.eks. er afbestillingsforsikring lige nu særlig vigtig, ligesom brexit har ændret dækningen på det blå EU-kort.

Vær opmærksom på Afbestillingsforsikringen

 

I øjeblikket er det vigtigt at have tjek på afbestillingsforsikringen, inden du bestiller en rejse.

 

Afbestillingsforsikringen dækker, hvis et land pludselig ændrer status i rejsevejledningen fra grøn/gul til rød eller orange på afrejsetidspunktet, eller hvis du bliver nødt til at aflyse din rejse pga. akut opstået sygdom. Afbestillingsforsikringen dækker kun afbestilling, i forbindelse med at et land ændrer status fra grøn/gul til orange eller rød, hvis Afbestillingsforsikringen er købt, inden du bestiller din rejse, og din rejsedestination var grøn eller gul på bestillingstidspunktet.

 

Bestiller du en rejse til et land, der er rødt i rejsevejledningen på bestillingstidspunktet, så dækker afbestillingsforsikringen ikke, hvis status i rejsevejledningen på afrejsetidspunktet er rødt eller orange. Dog vil din afbestillingsforsikring altid dække, hvis din rejse aflyses pga. akut opstået sygdom. Har du bestilt en pakkerejse påtager rejsebureauet sig dog ofte risikoen. Det er derfor en god ide at få det på plads, inden du bestiller rejsen.

Det skal du tjekke, inden
du bestiller en rejse


Overvejer du at bestille en rejse til udlandet, er det en god ide at få styr på følgende, inden du booker rejsen:

Rejseforsikringen


Undersøg, hvilke begrænsninger din rejseforsikring har, hvis du rejser til et land, der er orange eller rødt i Udenrigsministeriets rejsevejledning. Nogle forsikringsselskaber dækker slet ikke, mens andre dækker med begrænsninger. Undersøg, hvordan netop din rejseforsikring dækker dig på din ønskede destinationen.

 

Det blå EU-kort


Med Brexit gælder det blå EU-kort ikke længere i Storbritannien. Vær også opmærksom på, at kortets vilkår varierer meget fra land til land. Du skal dog altid selv lægge ud for behandling og også selv sørge for at få refunderet det, du har ret til. I nogle lande skal du også selv betale en del af udgifterne. Det blå EU-kort er gyldigt i fem år, og herefter skal du selv sørge for at bestille et nyt.

 

Læs mere om det blå EU-kort og bestil det på Borger.dk

Hold øje med rejsevejledningerne


Vi anbefaler, at du holder dig opdateret hos udenrigsministeriet og følger rejsevejledningerne.

 

Find de aktuelle vejledninger her 

Få et samlet overblik


Vi har lavet et overblik til dig, der har din rejseforsikring hos os, og som lige nu overvejer at bestille en rejse. Klik dig videre og se, hvordan du er dækket i forskellige situationer, f.eks. hvis du bestiller en pakkerejse eller selv bestiller flybillet og overnatning.

 

Se hvordan du er dækket

Måske du også overvejer

Rejseforsikring
Produkt Rejseforsikring
Bilferie i udlandet
Forebyg skade Bilferie i udlandet
Campingvognsforsikring
Produkt Campingvognsforsikring