Privat | Erhverv

En hunde-sikker jul


Lænkehunden selv får dobbelt sul, den skal også vide, det er jul. Sådan lyder den kendte julesang. Men faktisk er julemad til hunden ikke en god idé. Samtidig er det netop en god idé at være ekstra opmærksom på din hund i kulden. Vi har samlet gode råd til, hvad du skal være opmærksom på i den kolde juletid.

Ingen julemad til hunden

Andestegen, flæskesværene og rødkålen dufter godt, også for en hundenæse. Og det kan være fristende at give hunden en smagsprøve, for den skal jo også mærke, at det er jul.

 

Men hver jul bliver mange hunde alvorligt syge, fordi de har indtaget store mængder fed julemad. Den fede mad kan give betændelse i bugspytkirtlen, også selvom der kun er tale om en enkelt aften med julemad.

 

Ingen ben med ”F”

En god huskeregel er, at hunden ikke må få ben, der starter med ”F” som fugl-, fisk- eller flæskeben. Vil du give hunden noget ekstra lækkert, kan du give den et tyggeben eller lignende.

 

Chokolade er ikke hundegodter

Chokolade indeholder teobromin, der er giftigt for hunde. Hvis hunden spiser for meget chokolade, kan den blive alvorligt syg og faktisk også dø af chokoladeforgiftning.

 

Der findes speciel ”hundechokolade”, som kun indeholder meget små doser af teobromin og derfor er ufarlig i små mængder.

 

 

Pas på hunden, når det er hundekoldt

 

Selvom din hund er udstyret med pels, kan vintervejret stadig være hårdt for den. Sne og frost er nemlig ikke hundens bedste ven. F.eks. er mange ikke klar over, at salt er gift for hundepoter.

 

Heldigvis kan du med simple og effektive midler få din hund sikkert gennem vinteren.

 • Pas på saltede veje

  Forsøg at undgå saltede veje. Saltet bider i hundens poter, og trænger det ind i potens revner, kan det give grimme skader. Skyl poterne grundigt efter en gåtur, og vil du være på den sikre side, kan du smøre med en tyk potesalve.

 • Hold pelsen kort
  Har du en hund med lang pels på poterne, så sørg for at holde pelsen kortklippet. På den måde undgår du, at sne og is sætter sig fast i klumper under hundens poter.
 • Husk overtøjet
  Hunde med kort pels kan have glæde af et varmt dækken om vinteren, og langpelsede hunde kan have glæde af et regnslag.
 • Husk reflekser
  Gør din hund synlig i vintermørket med reflekser eller lys.
 • Mere tid indendørs
  Hunde elsker at være udendørs, men frost og kulde kan give forfrysninger på ørene og halespidsen. Det kan derfor være en god idé at gøre gåturen lidt kortere end normalt, når det er koldt. Og holde ekstra godt øje med, om hundens hud bliver hvid eller blå.


Husk forsikringen til
din bedste ven

Uanset hvilken race din hund er, er det lovpligtigt, at den er ansvarsforsikret. En Hundeforsikring hos os indeholder derfor altid den lovpligtige hundeansvarsforsikring.

 

Derudover kan du tilføje en række tilvalgsdækninger. Undgå f.eks. bekymringer om høje dyrlægeregninger og udgift til medicin, hvis din hund bliver syg eller kommer ud for en ulykke ved at tilføje dækningerne til din forsikring.

 

Sådan forsikrer du din hund

Fik du også læst?

 

Nyhedsbrev

Jul uden brand og ubudne gæster

Nyhedsbrev

Sikker julehandel på nettet

Måske du overvejer

Hundeforsikring
Produkt Hundeforsikring
Vinterklar bolig
Indboforsikring
Produkt Indboforsikring