Privat | Erhverv

Undgå at give tyven arbejdsro i den mørke tid


De mørke efterårs- og vintermåneder er højsæson for indbrud. Og vores hang til lige nu at spare på strømmen ved at slukke lyset, gør boligen endnu mere udsat.

Den mørke tid er højsæson for indbrud og antallet af indbrud topper i juledagene, der har tradition for at være de mest indbrudsramte dage i Danmark. Det er derfor en god idé at være ekstra på vagt og gøre en ekstra indsats for at forebygge indbrud.

Indbrudstyven har de bedste arbejdsbetingelser i de mørke måneder. Med udsigt til en mørkere vinter, hvor mange både i det offentlige rum og omkring private hjem vil spare på lyset, giver vi desværre tyvene endnu flere timers arbejdsro i døgnet end normalt.


Henrik Bundgaard Skadedirektør

Gør det svært for tyven

Er det besværligt at komme ind og ud af dit hjem, betyder det ofte, at tyven springer dit hus over. Derfor er det en god ide, at døre og vinduer er sikret ordentligt med låse og hasper i god stand og kvalitet. Tyvene leder ofte efter svage punkter, hvor de kan komme ind – og ikke mindst ud med tyvekosterne igen.

 

Tænd-sluk-funktion og bevægelsessensorer

Derudover er det en god ide at installere tænd-sluk-funktion indendørs og bevægelsessensor på udendørsbelysningen. På den måde er dit hus oplyst med jævne mellemrum uden at bruge alt for meget strøm.

 

En alarm stresser og skræmmer tyven

Med en tyverialarm kan du skræmme de fleste tyve væk. Har du en tyverialarm, er der stor sandsynlighed for, at tyven springer dit hjem over.

 

 

Få flere gode råd til at undgå indbrud

 

Gode råd til en brandsikker jul

Vi anbefaler, at du følger nogle simple råd, når du har levende lys i hjemmet:

  • Gå aldrig fra levende lys
  • Den, der tænder lyset, husker også at slukke det igen
  • Hav altid vand eller en brandslukker i nærheden
Hold øje med de levende lys

Hold øje med de levende lys


I Danmark elsker vi levende lys - særligt i julen. Og ifølge Beredskabsstyrelsen er december højsæson for brande i private hjem. December topper med hele 30-40 % flere brande i forhold til en almindelig gennemsnitsmåned. Derfor er der god grund til at være ekstra opmærksom, når du tænder levende lys i dit hjem.

AB_ikon_skadeHus.svg
Husk røgalarmen

Vi anbefaler altid, at du har røgalarmer flere steder i dit hjem og løbende tjekker, at de virker. En røgalarm kan være med til at redde liv. Mange brande starter i elektronik, særligt de større elektriske apparater er syndere. Og netop nu gør de høje energipriser, at apparaterne ofte kører om natten, hvor strømmen er billig. Her ligger familien ofte og sover og vil sandsynligvis ikke opdage en brand uden en røgalarm.

 

AB_icon_rabat_2021@2x.png
Få 25 % rabat på en brandslukker til hjemmet

Som kunde hos os kan du få rabat på en lang række produkter, der hjælper dig til at sikre din bolig. Blandt andet kan du få 25 % i rabat på 112-Brandslukkeren fra 4Fire International. Brandslukkeren passer ind i de fleste hjem, da den ikke fylder mere end en flaske hårlak.

 

Få 25% på brandslukkeren

 

Fik du også læst?

Nyhedsbrev

5 gode råd til sikker julehandel

Nyhedsbrev

Vær opmærksom, når du skruer ned for varmen

Måske du overvejer

Indboforsikring
Produkt Indboforsikring
Husforsikring
Produkt Husforsikring
Indbrud
Forebyg skade Indbrud