Privat | Erhverv

Vintervejr er ikke hundens bedste ven


Selvom din nye bedste ven er udstyret med pels, kan vintervejret stadig være hårdt for din hund. Sne og frost er nemlig ikke din hunds bedste ven.

I Alm. Brand ser vi typisk en stigning i antallet af hundeskader, når sne og frost melder sin ankomst. F.eks. er mange ikke klar over, at salt er gift for hundens poter.

 

Heldigvis kan du med simple og effektive midler få din hund sikkert gennem vinteren.

 

 • Hold pelsen kort
  Har du en hund med lang pels på poterne, så sørg for at holde pelsen kortklippet. På den måde undgår du, at sne og is sætter sig fast i klumper under hundens poter.
 • Husk overtøjet
  Hunde med kort pels kan have glæde af et varmt dækken om vinteren, og langpelsede hunde kan have glæde af et regnslag.
 • Husk reflekser
  Gør din hund synlig i vintermørket med reflekser eller lys.
 • Mere tid indendørs
  Hunde elsker at være udendørs, men frost og kulde kan give forfrysninger på ørene og halespidsen. Det kan derfor være en god ide at gøre gåturen lidt kortere end normalt, når det er koldt. Og holde ekstra godt øje med, om hundens hud bliver hvid eller blå.

Det vigtigste er, at man forsøger at undgå saltede fortove og veje. Saltet bider i hundens poter, og trænger det først ind i potens revner, kan det give grimme skader. Man skal skylle poterne grundigt efter en gåtur, og hvis man vil være på den sikre side, kan man smøre med en tyk potesalve.


Brian Wahl Olsen Skadedirektør i Alm. Brand


Husk forsikringen til
din bedste ven

Uanset hvilken race din hund er, er det lovpligtigt, at den er ansvarsforsikret. En Hundeforsikring hos os indeholder derfor altid den lovpligtige hundeansvarsforsikring.

 

Derudover kan du tilføje en række tilvalgsdækninger. Undgå f.eks. bekymringer om høje dyrlægeregninger og udgift til medicin, hvis din hund bliver syg eller kommer ud for en ulykke ved at tilføje dækningerne til din forsikring.

 

Sådan forsikrer du din hund

Måske du overvejer

Hundeforsikring
Produkt Hundeforsikring
Hesteforsikring
Produkt Hesteforsikring
Sygdomsforsikring
Produkt Sygdomsforsikring