Privat | Erhverv

Gode råd til køreturen


Hvert år oplever danske bilister, at bilen gør vrøvl i udlandet. Derfor er det en god idé at give bilen et tjek inden ferien. På den måde kan du undgå at blive en del af den uheldige statistik.


Undgå motorstop på bilferien

Ifølge SOS International skyldes mere end halvdelen af de nedbrud, som de hver sommer håndterer i Rødt Kort-ordningen, mekaniske fejl. Det vil sige motorstop og skader på gear og kobling. Nedbruddene sker, fordi belastningen ved den lange køretur sydpå er ekstrem stor.

 

Få en mekaniker til at gennemgå din bil

Det kan være en god ide at få hele bilen tjekket, inden du tager af sted. En mekaniker kan nemt finde de svagheder, der bør repareres, inden turen går syd på.

 

Derudover er det en god ide at sørge for at bilen har det rette dæktryk, og at trykket passer med vægten på jeres bagage. Sørg også for, at vinduesviskere er i god stand, og at der er nok sprinklervæske på bilen.

 

Gode pakkeråd til bilen

Når du pakker bilen, så tænk over, hvordan du laster den. Læg de tungeste ting nederst, og hav kun lette genstande ved bagruden og toppen af bagagerummet, især hvis du kører i stationcar.

 

Har du meget bagage med, kan du med fordel bruge en tagboks. En typisk tagboks kan bære ca. 50-75 kg afhængigt af modellen og er god til lette ting som f.eks. tøj.

 

SOS vejhjælp i udlandet på det røde kort

Har du Kaskoforsikring på din bil, er du automatisk sikret vejhjælp fra SOS i udlandet. Det røde kort dækker i Europa, Israel, Marokko, Rusland indtil Uralbjergene, Tunesien og Tyrkiet.


Du behøver ikke medbringe det røde kort, når du rejser. Det er nok, at du har telefonnummeret med til SOS. Har du en smartphone, kan du også hente det røde kort til telefonen.

 

Læs mere og hent kortet her


Har du vores forsikringsapp?

Med vores forsikringsapp ’Mit Alm. Brand’ på din smartphone kan du få hjælp, når du står i en skadesituation. Appen gør det nemt for dig at dokumentere en skade og indsamle de relevante informationer, mens du står på skadestedet.

Hent app'en til iOS eller Android

 

       


Hvilke regler gælder dér,
hvor du skal hen?

Tjek, om der er nogen specielle regler, du skal overholde i de lande, du besøger på kør selv-ferien. F.eks. skal du huske en gul vest i bilen, hvis du er på kør selv-ferie i bl.a. Italien, Spanien, Portugal, Østrig eller Tyskland.

 

I visse dele af Tyskland skal du desuden have et miljømærke i din bil, og skal du på kør selv-ferie i Frankrig, skal du huske at have en alkoholtester i bilen.

Miljøzoner i Tyskland og Italien

Tyskland og Italien har miljøzoner i en række byer for at begrænse udledningen af skadelige partikler.

 

  • Tyskland har et mærkningssystem, hvor bilens alder, og om bilen kører på benzin eller diesel, bestemmer, om bilen kan få en gul eller en grøn miljømærkat. Har du ikke en mærkat, risikerer du at få en bøde. Du kan købe miljømærkaten hos FDM, hvor du også kan få mere information om miljømærkningen.
  • I Italien har mange byer indført kørselsforbud i de historiske bykerner. Og som udgangspunkt er det kun indbyggere, som kan få tilladelse til at køre i disse zoner. Kører du ind i en zone, bliver din nummerplade automatisk fotograferet, og du får en bøde, hvis du ikke har en tilladelse. Handicappede kan få en særlig tilladelse, som f.eks. hotellet kan hjælpe med at skaffe.

 

Parkering er et kapitel for sig

Der findes ingen fælles parkeringsregler i Europa. Vil du undgå at skulle sætte dig ind i indviklede lokale regler, er det en god ide at vælge en parkeringsplads, hvor man skal betale.

Måske du også overvejer

Bilferie i udlandet
Forebyg skade Bilferie i udlandet
Bilforsikring
Produkt Bilforsikring
Gør bilen sæsonklar
Forebyg skade Gør bilen sæsonklar