Privat | Erhverv

Sådan passer du på dine ting om bord


Hvor lægger du iPad’en, mobiltelefonen eller pungen, mens du er på toilettet under flyveturen? Lader du den ligge på sædet, eller lægger du den væk i tasken eller sædelommen?

Hold øje med dine ting

Generelt bør du holde et vågent øje med dine ting i flyet på samme måde, som du ville gøre i det offentlige rum. Det er nemlig ikke alt, forsikringen dækker. Har du f.eks. efterladt din pung eller iPad på sædet, mens du er på toilettet, vil forsikringen ikke dække.

 

Har nogen til gengæld haft fingrene i din taske i hylden over sædet, mens du sov, er det en anden sag. Og vi forlanger ikke, at du holder dig vågen på f.eks. en længere flyvetur. Har du din Indboforsikring i Alm. Brand dækker den i dette tilfælde. Vær dog opmærksom på, at forsikringen ikke dækker smykker og kontanter i denne situation.

 

Lad ikke iPad’en ligge på sædet

En fritliggende iPad eller mobiltelefon efterladt på et tomt flysæde kan være fristende for en med lidt for lange fingre. Vi anbefaler derfor, at du undgår at lade dine værdigenstande ligge frit fremme på sædet. Læg dem i stedet i din taske, eller tag dem med dig, når du går fra din plads.

Hvad med bagagen?

Har du afleveret din bagage ved check-in, er der heldigvis ingen, der kan få fingrene i den under flyveturen. Og bliver din bagage forsinket, mister du den, eller bliver den ødelagt under transporten, er det flyselskabet, der har ansvaret.

 

Har du en rejseforsikring, kan du også søge om erstatning der. Det er dog vigtigt, at du altid melder det til flyselskabet først.

 • Forsinket bagage
  Hvis din bagage er forsinket, kan du få dækket rimelige og nødvendige erstatningskøb, der gør, at du kan begynde din rejse. Det vil sige almindeligt tøj, toiletsager osv.
 • Hvis du mister din bagage
  Hvis din bagage ikke er kommet frem inden 21 dage, regnes den for bortkommet. Du kan kræve erstatning fra flyselskabet. Hvis din bagage bliver stjålet, er det din Indboforsikring og ikke flyselskabet, der dækker. Husk at få en politirapport fra det lokale politi.
 • Ødelagt bagage
  Hvis din bagage går i stykker under transporten, kan du få dækket enten reparation eller køb af ny bagage af flyselskabet. Henvend dig til flyselskabet i lufthavnen med den ødelagte bagage. Almindelige buler og skrammer er dog ikke dækket.

Seks gode råd når du pakker

 1. Tag ikke noget med, som du vil være ked af at miste.
 2. Pak det mest nødvendige i håndbagagen. Så risikerer du ikke at være helt tomhændet, når du når frem.
 3. Det kan være en god idé at pakke de tunge ting nederst i kufferten. Og sørg for at lægge de ting, som du hurtigt skal have adgang til, øverst.
 4. Vær selektiv, når du pakker tøj, toiletsager og lignende. F.eks. fås de fleste toiletsager i rejsestørrelser, så de ikke fylder meget. Derudover er det en god idé at pakke væsker, f.eks. parfume, creme osv., i en plastikpose. På den måde går det ikke ud over andet i din kuffert, hvis noget af væsken løber ud.
 5. Skriv navn og adresse direkte på bagagen – nogle gange bliver lufthavnens stregkode beskadiget eller revet af under transporten.
 6. Pak altid medicin i håndbagagen.

Måske du også overvejer

Indbrud
Forebyg skade Indbrud
Rejseforsikring
Produkt Rejseforsikring
Undgå identitetstyveri
Forebyg skade Undgå identitetstyveri