Privat | Erhverv

Står dit vindue åbent?


På en varm dag kan det være fristende at lade et vindue stå på klem, mens du er væk. Men det gør det meget nemmere for tyven at komme ind. Og sker det, er du stillet dårligere, end hvis vinduet var lukket helt.


Luk vinduerne helt,
når du ikke er hjemme


Selvom der findes mange forskellige sikkerhedshasper til vinduer, er de ikke sikre nok. De fleste kan endda gøre det nemmere for en indbrudstyv at brække vinduet op. Derfor er det vigtigt altid at lukke vinduer og døre helt, når du tager hjemmefra.

 

Ikke indbrud, men simpelt tyveri

Har du haft indbrud gennem et åbent vindue, dækker din forsikring tyveriet som simpelt tyveri og ikke som indbrud. Det gælder også, selvom du har en sikkerhedshaspe på vinduet. Det betyder, at du ikke får det samme i erstatning, som ved indbrud. Ved simpelt tyveri dækker forsikringen f.eks. ikke smykker og kontanter.

 

Indbrud kan kun ske i aflåste hjem

I forsikringsverdenen er der kun tale om indbrud, hvis hjemmet har været forsvarligt aflåst, dvs. at alle vinduer og døre har været forsvarligt lukket. Og et hjem, hvor vinduerne står på klem, også selvom du har monteret sikkerhedshasper, betegnes ikke som forsvarligt aflåst. 

 

Luk også vinduerne, når du ikke
opholder dig i rummet

Faktisk er sagen den samme, hvis vinduer eller terrassedør står åbne eller på klem, mens du er hjemme. Vi oplever desværre, at mange får en grim overraskelse, fordi de undlader at låse døren, når de er hjemme. For tyven kan sagtens finde på at snige sig ind ad en ulåst dør eller et åbent vindue, når du f.eks. er ude i haven. Eller endda om natten, mens du sover.

 

Ud over at du får en meget ubehagelig oplevelse, dækker din forsikring også kun i begrænset omfang, for også her er der tale om simpelt tyveri.

Se på din bolig med<br> tyvens øjne
Gode råd

Se på din bolig med
tyvens øjne


Et godt råd, hvis du vil forebygge indbrud, er at se dit hjem med tyvens øjne.

 

Se vores gode råd til, hvordan du kan undgå indbrud i din bolig

Måske du også overvejer

Indboforsikring
Produkt Indboforsikring
Indbrud
Forebyg skade Indbrud
Fritidshusforsikring
Produkt Fritidshusforsikring