Privat | Erhverv

DNA_Cykel.png
90% stigning i cykeltyveri 

Cykeltyven er også
tilbage igen


Med genåbningen af samfundet er danskerne tilbage på cyklen, og vi har set en stigning på hele 90 % af anmeldte cykeltyverier hos vores kunder fra 1. kvartal til 2. kvartal i 2021.

Gør livet surt for cykeltyven

Den ekstreme stigning vidner om et tilbagevendende problem. Vær derfor opmærksom på, hvor du parkerer din cykel. Parkér din cykel et sikkert sted og efterlad den ikke i byen eller på stationen natten over, da mange tyverier sker i de sene aftentimer.

 

Sådan gør du det svært for cykeltyven

  • Lås cyklen, og brug også en kædelås til at låse både hjul og stel fast.
  • Efterlad ikke din cykel i byen, på stationer eller skoler om natten eller hen over weekenden.
  • Parker din cykel et sikkert sted – f.eks. inde i en bygning eller i et kælderrum.
  • Hvis du køber en brugt cykel, så husk at tjekke cyklens stelnummer i Politiets app ”Politi”. Så undgår du at købe en stjålet cykel.

Vi havde forventet en stigning efter genåbningen af samfundet, men ikke en så markant på så kort tid. Det viser, at nogle former for kriminalitet ikke forsvinder, men blot går i dvale under nedlukninger, som dem vi har set. Det er altså stadig vigtigt, at man passer på sine ejendele


Brian Wahl Olsen Direktør for forebyggelse og skadepartnerskaber

AB_ikon_info.svg
Hvornår skal der lys på cyklen?

Lygtetændingstiden skifter med årets gang, og du kan desværre ikke regne med gadelygternes tændingstid. Reglen er, at cyklen skal have lys på fra solnedgang til solopgang og i øvrigt i usigtbart vejr, f.eks. i tåge og tæt snevejr.

 

Mange ulykker kunne undgås, hvis flere cyklister tændte lygterne tidligere. Mange venter, til det er blevet rigtigt mørkt, men lygterne gør faktisk en stor forskel også i skumringen.

Gode råd

Mørket gør dig næsten usynlig på cyklen

 

Vintertidens komme er en god anledning til at få tjekket, om du er synlig for andre, når du færdes i trafikken.

 

"Det er vigtigt, at bilens lygter fungerer optimalt, men velfungerende lys og reflekser er mindst lige så vigtigt, når du cykler og går", siger direktør for forebyggelse og skadepartnerskaber Brian Wahl Olsen.

Kig på dine omgivelser!

Er du i tvivl om, hvorvidt det er lygtetændingstid eller ej, er et godt råd at kigge på omgivelserne. Sammenlign f.eks. en parkeret bil med en bil, der kommer kørende med lys på. Er bilen med lys på mere synlig end den med slukkede lygter, er det også en god ide at tænde dine cykellygter.

 

Husk, det handler ikke kun om den ærgerlige bøde, du risikerer at få, endnu vigtigere så handler det om din og ikke mindst dine børns sikkerhed på vejene.

cykel_icon.svg

Husk stelnummeret

 

Skulle uheldet være ude er stelnummeret vigtigt, når man skal tale med forsikringsselskabet og politiet. Som udgangspunkt dækker Indboforsikringen, hvis din cykel bliver stjålet. Mange forsikringsselskaber kræver at få oplyst stelnummeret, før de betaler erstatningen.

 

I Alm. Brand stiller vi ikke krav om stelnummer for at udbetale erstatning, men har du stelnummeret, er det maksimale erstatningsbeløb højere.

 

 

Læs om Indboforsikring

Måske du overvejer

Indboforsikring
Produkt Indboforsikring
Tyveri og indbrud i bilen
Forebyg skade Tyveri og indbrud i bilen
Ulykkesforsikring
Produkt Ulykkesforsikring