Privat | Erhverv

Gode råd til udlandsrejsen


Corona-pandemien skaber stadig uro rundt omkring i verden. Skal du til udlandet, er der derfor flere ting, du bør være opmærksom på.

Frem til fredag den 15. oktober er store dele af verdenskortet stadig farvet orange, og indtil da frarådes alle ikke-nødvendige rejser til de lande. Har du bestilt en rejse til et orange land, skal du være opmærksom på, at Afbestillingsforsikringen ikke dækker afbestilling af rejsen, som følge af at Udenrigsministeriet (UM) stadig fraråder rejser til destinationen på afrejsetidspunktet. 

 

Afbestillingsforsikringen dækker dog som normalt, hvis du eller en anden medrejsende fra husstanden ikke kan påbegynde rejsen f.eks. som følge af akut opstået sygdom.

 

Efter fredag den 15. oktober normaliserer UM deres rejsevejledninger, så de fremover afspejler sikkerhedssituationen (f.eks. terror og uro mv.)  i udlandet - og ikke corona. 

 

Har du din Rejseforsikring i Alm. Brand, dækker den som udgangspunkt som normalt, hvis du rejser uden for Danmarks grænser og f.eks. får brug for lægehjælp - også selvom UM fraråder ikke-nødvendige rejser til den pågældende rejsedestination.

 

Læs mere om rejseforsikring og coronavirus

 

AB_ikon_info.svg
Undersøg indrejserestriktioner
for din destination

Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i indrejsereglerne på din destination. Reglerne kan variere fra land til land, og bliver du afvist ved afgang eller ankomst i lufthavnen pga. et ikke gyldigt coronapas, dækker din Rejseforsikring ikke.

 

Hold dig derfor orienteret på UM’s hjemmeside om reglerne for coronapas og indrejse i det land, du rejser til.

 

UM's hjemmeside

Sådan er du dækket

 

Vaccineret eller ej – vi dækker som normalt

Har du din Rejseforsikring hos os, er der ingen forskel på dækningen, alt efter om du er vaccineret eller ej. Vi dækker vaccinerede og ikke-vaccinerede ens.

 

Voldsomt vejr og ekstreme situationer

Hen over sommeren så vi ekstreme forhold flere steder i Europa. Bl.a. skovbrande i Sydeuropa og oversvømmelse i Tyskland. Og senest har vi set et voldsomt vulkanudbrud på La Palma.


I situationer som dem gælder det, at vores afbestillingsforsikring dækker afbestilling, hvis Udenrigsministeriet fraråder indrejse til destinationen.

 

Hvis det sker, mens du er på din destination

Opholder du dig i et land, hvor der opstår faretruende vejrforhold, dækker vores Rejseforsikring evakuering, som arrangeres af offentlig myndighed og på deres opfordring.

 

Forsikringen dækker også førtidig hjemrejse, hvis myndighederne anbefaler det. Ligesom den også vil kunne dække ødelagte rejsedøgn eller erstatningsrejse, hvis ferien må afbrydes før tid.

Registrer dig på danskerlisten

Skal du til udlandet, er det en god idé at registrere dig på Danskerlisten. Det giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, du opholder dig i. Det kan være større naturkatastrofer, politiske uroligheder eller terrorangreb. 

 

Du registrerer dig på Danskerlisten i UM’s gratis app, ’Rejseklar’.

 

Hent appen

Måske du overvejer

Rejseforsikring - kom sikkert ud og hjem
Produkt Rejseforsikring - kom sikkert ud og hjem
Råd om Rejseforsikring og covid-19
Kundeservice Råd om Rejseforsikring og covid-19
Udvidet corona-dækning med på rejsen
Produkt Udvidet corona-dækning med på rejsen