Privat | Erhverv

Presse | dec 21, 2016 03:20

Mange kommer hjem til indbrud efter juleaften

Juleaften er for langt de fleste lig med gaver, juletræ og hygge sammen med familien. Men den 24. december er også særlig udsat i forhold til indbrud, viser tal fra Alm. Brand.

Mange er taget på ferie eller holder juleaften uden for deres eget hjem. Det får tyvene til at rykke ind i de tomme hjem og stikke af med, hvad de kan finde af værdi. Tal fra Alm. Brand viser, at den 24. december er den dag i december, hvor flest får ubudne gæster. ”Vores tal viser, at der er op til fire gange så mange indbrud juleaften, som på en gennemsnitlig dag i december. Det er den dag på året, hvor risikoen for indbrud er klart størst,” siger skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen.

 

I 2015 var der 33 indbrud juleaften, viser tallene. Det er en stigning i forhold til året før, men fortsat et stykke under 2013, hvor der var over 50. 

 

Graf_indbrud_december.jpg

 

Gør tyvens arbejde vanskeligt

Ifølge Alm. Brands skadedirektør er der dog noget, man kan gøre for at ens hus ikke er så let et indbrudsmål. Det er især vigtigt at sikre sig, at dørene er låste og vinduerne lukkede. ”Det er også en god idé at få en nabo til at holde øje med huset og have en bil i stående i indkørslen. Samtidig kan man sørge for at have lidt lys tændt, eventuelt med tænd/sluk-ure, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme," siger Brian Wahl Olsen.

 

Et andet råd, som nogle sikkert vil glæde sig over er, at det kan være en god idé ikke at rydde for meget op, inden man forlader sit hjem. ”Lad gerne kaffekopper og andet stå på bordet. Det signalerer, at der snart kommer nogen hjem. Men gem letomsættelige værdier som smykker, kameraer og tablets væk, så de ikke kan ses udefra,” siger Brian Wahl Olsen.