Privat | Erhverv

Presse | apr 28, 2016 15:37

Alm. Brand har de bedste digitale kundeløsninger

Alm. Brand fik i går aftes overrakt prisen som det forsikringsselskab i landet med de bedste digitale kundeløsninger. Kåringen bygger på en undersøgelse, hvor mere end 3.000 kunder og eksperter har vurderet flere finansselskabers digitale løsninger.

Analysebureauet Wilke og finansmediet Finanswatch stod bag Danmarks første digitale prisoverrækkelse til landets banker, pensionsselskaber og forsikringsvirksomheder sent onsdag aften på Nationalmuseet. Prisen som landets bedste digitale forsikringsselskab indenfor kundeløsninger fik Alm. Brand. Det er igen et bevis på, at vi er blandt de førende digitale finanskoncerner, siger Rasmus Lynge, koncernkundedirektør i Alm. Brand. 

 

”Vi er super stolte af prisen, netop fordi det er kunderne, der har vurderet os sammen med en rækker eksperter. Vores fokus har længe været på at levere sublime kundeoplevelser, og købet af et nyt kundesystem hæver niveauet yderligere for fremtiden. De digitale løsninger bliver en mere og mere væsentlig en del af den samlede kundeoplevelse, og derfor investerer vi yderligere. Prisen bekræfter, at vi er på rette vej og giver os ekstra brændstof til at fortsætte med at levere en sublim kundeservice i alle vores kundekontakter.”

 

Digitale løsninger giver flere tilfredse kunder

Den bærende idé bag Alm. Brands arbejde med det digitale er, at kundetilfredsheden stiger i takt med, at de digitale løsninger gør det nemt og enkelt at være kunde. ”I dag kan forsikringskunder købe og betale online. Kunderne har samtidig et fuldt digitalt overblik over deres engagementer hos os på tværs af forretningsområder. Mit Kundeoverblik er en unik one-stop-entry for kunderne, der giver dem en sammenhængende brugeroplevelse på tværs af alle finansielle ydelser hos os via ét login. De digitale processer sikrer hurtigere og enklere kundeservice, samtidig med at kundeoplevelsen forbedres,” siger Brian Thomsen, digitalchef i Alm. Brand.

Alm. Brands digitale services har betydet en markant højere kundetilfredshed målt ved NPS (Net Promoter Score). Siden 2013 er NPS øget med 40 pct. fra 24 til 34. Samtidig har arbejdet med det digitale styrket forretningen på både top- og bundlinje.

 

”Vi får via vores digitale service adgang til data, der kan hjælpe os til at forstå vores kunders behov, så vi bedre kan udvikle produkter og løsninger, der er konkurrencedygtige. Den digitale udvikling og trends i verden omkring os sætter sig i ændrede forbrugsvaner og behov. Det følger vi naturligvis nøje med i, og vi ser mange muligheder i optimering af forretningen via strategisk fokusering på det digitale fremover,” siger Brian Thomsen. Han vurderer, at mulighederne for at skabe en sammenhængende og individuel brugeroplevelse på tværs af bank, forsikring og pension er unikt i en finansiel koncern og bliver helt afgørende i kampen om fremtidens kunder.

 

Yderligere oplysninger:

  • Rasmus Lynge, koncernkundedirektør i Alm. Brand – tlf. 35 47 29 00
  • Kristjan Jørgensen, pressechef i Alm. Brand – tlf. 35 47 79 18

 

Metoden bag kåringen:

  • Mere end 3.000 kunder har vurderet netbanker, mobilbanker, min side, apps, hjemmesider samt selskabernes digitale kommunikation og evne til innovation.
  • En objektiv ekspertvurdering af selskabernes digitale løsninger med fokus på brugervenlighed, funktionalitet og personificeringsgrad.
  • En intern afdækning af selskabernes digitale strategi, brug af digitale data til kunde- og forbrugerindsigter, samt automatisering af virksomhedens kerneprocesser ved hjælp af interview med selskabets digitale chef.