Privat | Erhverv

Presse | apr 07, 2017 02:33

Påsken er indbrudstyvenes nye højtid

Skal du væk fra hjemmefra i påskedagene, gør du klogt i at være ekstra opmærksom. Indbrudstyvene har nemlig for alvor fået travlt i påsken, viser tal fra Alm. Brand.

I 2016 var påskelørdag den dag på året, hvor der blev anmeldt flest indbrud, viser antallet af skadesager hos Alm. Brand. Også i de øvrige påskedage var der flere indbrud end normalt. I en anden af tyvenes traditionelle favoritperioder – julen – gik antallet af indbrud tilbage, så nu står påsken som den mest udsatte tid på året for ubudne gæster. ”En del danskere udnytter de sammenhængende fridage til at rejse væk, og det gør tyvenes arbejdsbetingelser bedre,” siger skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen.

 

graf_antal_skadesager.jpg

Grafen viser antallet af anmeldte indbrud hos Alm. Brand i perioden fra marts-maj. I 2016 topper grafen påskelørdag

 

En alarm og en god nabo kan hjælpe

Det er oplagt at tage sine forholdsregler, hvis man forlader sit hus i en længere periode. Et alarmsystem kan virke forebyggende, og hvis det er muligt, kan du bede dine naboer om at holde øje med din bolig, mens du er væk. De kan måske hjælpe dig med at parkere en bil i din indkørsel, fylde din skraldespand og lette din postkasse for reklamer og aviser. På den måde lyser dit hus ikke langt væk af, at du er over alle bjerge. ”Vi kan se, at folk er blevet bedre til at sikre sig med for eksempel Nabohjælp eller alarmer. Der er også mulighed for at investere i ekstra sikring af ens døre og vinduer. På den måde kan man også få rabat på sine hus- og indboforsikringer,” siger Brian Wahl Olsen.

 

Tyven arbejder – selv om du er hjemme

Det er vigtigt at sikre sig, når man forlader huset. Men det er også vigtigt at være opmærksom, selv om man er hjemme, påpeger Alm. Brands skadedirektør.

”Mange bruger fridagene i påsken på at være i haven, og så er det vigtigt at huske at holde indgangsdørene til boligen låst og vinduerne lukket. Hvis en tyv er gået ind af en ulåst dør foran på huset og sluppet af sted med dine værdier, mens du har luget ukrudt i baghaven, dækker forsikringen ikke,” siger Brian Wahl Olsen.

 

Sådan kan du gøre livet sværere for tyven:

  • Sørg for, at døre og vinduer er sikret med låse og hasper i god stand og kvalitet.
  • Informér naboerne og bed dem parkere i indkørslen, bruge skraldespanden og tømme postkassen
  • Tænd lyset et par steder i boligen, når du forlader dit hjem om aftenen. Brug eventuelttænd- og sluk-ure.
  • Lås haveredskaber og værktøj inde og lås stigen fast, så tyven ikke kan bruge dit værktøj til at bryde ind.
  • Skal du på ferie eller væk i længere tid, så slå græsset inden, vand blomsterkrukkerne og sørg for, at haven roder lidt - for eksempel med børnenes legetøj.
  • Sørg for, at dine værdier ikke er synlige for tyven udefra.