Privat | Erhverv

Presse | maj 15, 2017 01:15

Ny Cyberforsikring klar til små- og mellemstore virksomheder

Alm. Brand lancerer en ny forsikring, der dækker virksomheder mod angreb fra cyberkriminelle
Alm. Brand tilbyder nu som noget nyt en Cyberforsikring, der tager truslen alvorligt og kan give ro i maven hos ejerne i landets små- og mellemstore virksomheder. Det er især vigtigt, når angrebene bliver stadigt mere komplekse og rammer bredt. ”Vi har sammensat en forsikring, som er målrettet den lille og mellemstore virksomhed. For de cyberkriminelle går langt fra kun efter de store koncerner," siger erhvervsdirektør i Alm. Brand, Peter Flemmer.

Et dyrt bekendtskab

Hvis ransomware finder vej til en virksomhed, kan det blive dyrt at få taget hånd om situationen. Hvis der er stjålet data, kan sagen hurtigt udvikle sig til et erstatningskrav. Og hvis en medarbejder får en falsk mail fra sin direktør om at hasteoverføre et beløb til en konto, kan det resultere i et stort, økonomisk tab for den enkelte virksomhed. ”Vi har en situation, hvor langt de fleste virksomheder sikrer sig mod indbrud i traditionel forstand, men rent faktisk er risikoen for cyberindbrud langt højere. Derfor giver det rigtig god mening for virksomhederne at være sikret bedst muligt på cyberområdet, så et angreb ikke risikerer i værste fald at være skæbnesvangert for den ramte virksomheds fremtid,” siger Peter Flemmer.

 

Dækker driftstab og sikrer hurtig hjælp

Bliver din virksomhed udsat for et cyberangreb er der blandt andet mulighed for at få dækket driftstab, og der er hurtig hjælp til at komme i gang igen og få ryddet op efter en cyberforbrydelse.

”Det er vigtigt for os, at der er tale om en forsikring, der er enkelt bygget op og nem at forstå. Og som noget unikt i markedet stiller vi kun nogle ganske få, almindelige sikkerhedskrav til forsikringstageren, som langt de fleste virksomheder opfylder allerede i dag," siger Peter Flemmer.

 

Meget høj trussel

Ifølge Center for Cybersikkerheds (CFCS) seneste rapport er truslen fra cyberkriminalitet mod danske virksomheder meget høj, og der er tale om en trussel, der konstant udvikler sig. Og der har forsikringsbranchen et særligt ansvar over for sine kunder, mener Alm. Brands erhvervsdirektør.

”Vi skal som forsikringsselskab være med til at sprede budskabet om, at cyberkriminalitet er en risikofaktor, som kan ramme os alle sammen. Derudover skal vi følge området tæt, så vi hele tiden tilbyder et relevant produkt til vores kunder," siger Peter Flemmer.