Privat | Erhverv

Presse | jun 21, 2017 00:07

Er din skade eller sygdom dækket på rejsen?

Har du en nuværende eller kronisk sygdom? Er du kommet til skade, eller er du blevet opereret inden for to måneder før din rejse? Har du fået ændret din dosis eller type af medicin? Så vil du ofte skulle have en medicinsk forhåndsvurdering inden din rejse.

Med Alm. Brands Rejseforsikring er du dækket, hvis du bliver syg eller kommer til skade på rejsen. Men din forsikring dækker som udgangspunkt ikke, hvis du får brug for behandling som følge af en skade eller sygdom, som du kendte til, inden du tog af sted.

 

Få grønt lys til at rejse En medicinsk forhåndsvurdering vil derfor sige, at du skal have dit forsikringsselskab til at vurdere, om du er dækket af din rejseforsikring, selvom du er kommet til skade eller er syg inden rejsen.


"Du skal selvfølgelig ikke have en godkendelse, hvis du har haft influenza eller halsbetændelse en måned før din rejse, eller hvis du er kommet til skade, og bruddet eller såret er helet," forklarer skadebehandler Dorte Runing fra Alm. Brand Rejseforsikring. "Det er derimod en god idé at ringe til os, hvis du afventer en operation, er i gang med undersøgelser eller udredning på hospitalet eller har en kronisk sygdom, som kræver behandling. Er du gravid, og har du haft komplikationer, skal du også kontakte os," siger hun.

 

Du vil tidligst kunne søge medicinsk forhåndsvurdering to måneder før din rejse og senest to uger før.

Har du brug for at tale med Alm. Brands Rejseforsikringsteam inden din rejse, kan du ringe på telefon 35 47 84 54.

 

Har du brug for en medicinsk forhåndsvurdering?

Kan du svare ja til mindst et af følgende spørgsmål, vil du have brug for at få en vurdering af, om du kan tage af sted. Og så anbefaler vi, at du ringer til lægeteamet hos SOS på 38 48 82 50 eller søger om medicinsk forhåndsvurdering på sos.eu:

  • Har du en uhelbredelig eller alvorlig sygdom, som kræver behandling?
  • Har du været indlagt på hospital eller været på skadestuen inden for de sidste to måneder?
  • Er du blevet opereret inden for de sidste to måneder?
  • Har du fået ny medicin, ændret eller stoppet i medicinsk behandling inden for de sidste to måneder?
  • Er du indkaldt eller skrevet på ventelisten til undersøgelser eller behandlinger på hospitalet eller hos din læge?

Læs mere om medicinsk forhåndsvurdering her