CORONAVIRUS: Få svar på spørgsmål til dine forsikringer. Eller find ud af, hvordan vi kan mødes.

Privat | Erhverv

Presse | sep 19, 2017 08:30

Ny mobil løsning skal få flere unge til at forsikre sig

Alm. Brand lancerer nu konceptet Yndlings, der består af en basisforsikring og mulighed for at forsikre op til fire af sine yndlingsting

Unge og andre med et begrænset forsikringsbehov kan nu købe en helt ny løsning til sig selv og de ting, der er vigtigst for dem. Forsikringen købes på mobilen, og prisen ændrer sig automatisk i takt med, at de forsikrede ting bliver ældre. Nu lancerer Alm. Brand en ny, digital forsikring – Yndlings. Med Yndlings.dk, der er et nyt forsikringsunivers på nettet, er det muligt at forsikre op til fire ting, som er særligt vigtige for dig. Det kan være en smartphone, en bærbar computer eller en cykel.

 

”Det skal give mening at købe en forsikring, selv om man ikke har så mange ting. De traditionelle forsikringsprodukter passer nogle gange ikke til for eksempel en ung studerende, og Yndlings gør netop op med en klassisk måde at tænke forsikring på,” siger privatdirektør i Alm. Brand, Pia Holm Steffensen. Prisen for forsikringen bliver reguleret efter tingenes alder, og det sker helt automatisk.

 

Digitalt koncept – uden binding

Yndlings.dk er et mobilbaseret forsikringskoncept. Der er ingen binding på forsikringen, og de ting, du forsikrer, kan sættes på pause eller helt fjernes efter behov med et enkelt klik.

”Det er et produkt, som er enkelt sat op. Du kan hurtigt købe en forsikring, du kan vælge til og fra i dit eget tempo og efter eget valg - og du kan hele tiden følge med i hvor mange penge, du får udbetalt, hvis du har en skade,” siger Pia Holm Steffensen.

 

Forsikringen der ikke kan undværes

Op mod 40 procent af unge mellem 18 og 25 år har ikke nogen indboforsikring i dag og dermed ingen ansvarsdækning. De risikerer derfor at komme i alvorlig økonomisk uføre, hvis de kommer til at gøre skade på andre, eller hvis deres bolig bliver slemt tilredt under en brand. Derfor indeholder Yndlings som standard en basisforsikring, der dækker ansvar, genhusning og retshjælp for 19 kroner om måneden. En pris, alle kan betale, mener privatdirektør Pia Holm Steffensen.

 

”Som forsikringsselskab har vi et medansvar for, at alle forsikrer sig, så det ikke er andre, der kommer til at stå med regningen, når noget går galt. Unge kan komme til at hænge på en livslang gæld, hvis de som uforsikrede kommer til at gøre skade på andre. Derfor tilbyder vi nu en basisforsikring, som alle har råd til – selv på et stramt budget,” siger Pia Holm Steffensen.

 

Udvikles af kunderne

Yndlings er blevet testet på målgruppen i et års tid, og konceptet er skruet sådan sammen, at det løbende vil blive tilpasset og udvidet i tråd med den feedback, der kommer fra kunderne.

”Kunderne er vigtige for, hvordan produktet ser ud og kommer til at udvikle sig. At man i langt højere grad selv skal kunne sammensætte sin egen løsning, er vores bud på, hvordan fremtidens forsikringer kan komme til at se ud,” siger Pia Holm Steffensen.

 

Tre eksempler – det koster det at forsikre:

  • Mobil: iPhone 6s – alder: 6 måneder – pris 39 kr./md. (Købspris 5799.-)
  • Cykel: Kildemoes City Shopper – ny – pris 29 kr./md. (Købspris 5699.-)
  • Bærbar: Asus Zenbook – alder: to år – pris 24 kr./md. (Købspris 7000.-)