Privat | Erhverv

Presse | feb 03, 2018 00:00

Alm. Brand køber Saxo Privatbank

Ydersiden af Alm. Brand hovedkontor på København
Købet af hovedparten af aktiviteterne i Saxo Privatbank baner vejen for, at Alm. Brand udbygger sin position som finanskoncern med helhedsrådgivning inden for bank, forsikring og pension.

”Vi er særdeles tilfredse med at få mulighed for at overtage denne sunde og veldrevne bank. Købet passer perfekt ind i Alm. Brands strategi om vækst og muligheden for at hjælpe flest mulige kunder på tværs af deres finansielle behov,” siger adm. direktør i Alm. Brand A/S, Søren Boe Mortensen og fortsætter: ”Efter sammenlægningen vil Alm. Brand Bank være vokset betydeligt. Vi vil opnå en række synergier både i banken og på tværs af koncernens forretningsområder og stabe. Det vil medføre en markant forbedring af indtjeningen i banken.”

 

Kim Fournais, stifter og adm. direktør i Saxo Bank, udtaler: ”Vi har accepteret et købstilbud fra Alm. Brand, fordi det skaber en unik win-win situation for både Saxo Bank, Alm. Brand og Saxo Privatbanks kunder. Samtidig indgår vi i et stærkt partnerskab om digitale investeringsværktøjer med Alm. Brand, hvor flere får gavn af Saxos teknologi. Aftalen er i tråd med Saxo Banks strategi om at indgå partnerskaber for at sikre bedre kundeoplevelser og mere effektiv drift. Vi har været glade for kunder og medarbejdere i Saxo Privatbank og den turnaround, vi sammen har skabt. Vi ser Alm. Brand som den rette til at sikre fortsat udvikling af Saxo Privatbanks aktiviteter.”

 

17.500 nye kunder

Alm. Brand Bank overtager i alt 17.500 kunder - 15.000 privatkunder og 2.500 mindre og mellemstore virksomheder samt Saxo Wealth Management. I forvejen har Alm. Brand Bank ca. 50.000 kunder. De overtagne aktiviteter omfatter udlån på 1,8 mia.kr., Totalkreditudlån på 5,2 mia.kr. samt indlån på 3,2 mia.kr. Der overtages kapital og depotværdier for i alt 20 mia.kr. Alm. Brand Banks samlede kapital under forvaltning og depotværdier udgør herefter 60 mia.kr. Det sker altså en betragtelig forøgelse af bankens forretningsomfang svarende til 50 % af det nuværende.

 

”Det er en fantastisk mulighed, Alm. Brand Bank har fået. Overtagelsen af bankaktiviteterne giver banken et stort løft. Vores nye kunder vil opleve, at de bliver kunder i en bank med et højt serviceniveau både indenfor traditionel bankdrift og som investor. Samtidig bliver de en del af en større finansiel koncern, der giver dem yderligere fordele indenfor pension, forsikring og billeasing," siger Kim Bai Wadstrøm, adm. direktør i Alm. Brand Bank.

 

Digital og stærk lokalbank

Udover medarbejdere og nye kunder overtager Alm. Brand Bank syv filialer og to administrationskontorer i henholdsvis Brørup, Vejle, Odense, Kolding, Esbjerg, Fredericia, Aarhus og København. Alm. Brand Bank er allerede repræsenteret bredt i hele Danmark, undtagen i Brørup og Vejle. Disse to filialer fortsætter som nu.

”Vores kunder skal kunne ordne deres finansielle forretninger digitalt. Men vi vil fortsat være lokalt repræsenteret i hele landet. Derfor sørger vi for, at alle nye kunder fortsat har deres bankrådgiver og en lokalbank i deres by. Vi ved at stærk lokal tilstedeværelse og personlig finansiel rådgivning er vigtig for vores kunder, hvilket vi fik bekræftet, da Alm. Brand Bank blev kåret til årets mest anbefalede virksomhed sidste år,” siger Kim Bai Wadstrøm. Han understreger, at kunderne efter sammenlægningen beholder deres nuværende vilkår.

 

Nyt partnerskab med Saxo Bank

Alm. Brand-koncernen indgår i forbindelse med købet et nyt strategisk partnerskab med Saxo Bank A/S. ”Vi indgår partnerskab med Saxo Bank A/S omkring deres unikke handelsplatform for private investorer, der dermed giver alle vores kunder adgang til handel med værdipapirer på markedets vel nok bedste onlineplatform. Samtidig overtager vi Saxo Privatbanks private banking koncept,” forklarer Kim Bai Wadstrøm.

Alm. Brand vil bruge 200 mio. kr. i implementeringsomkostninger bl.a. til overgangen til fælles bankcentral og systemudvikling. Synergigevinsterne forventes i niveauet 75 mio. kr. årligt fra 2019. Overtagelsen af Saxo Privatbank vil være på plads i løbet af foråret 2018, og den forudsætter godkendelse i Finanstilsynet og Konkurrence- og forbrugerstyrelsen.

 

Yderligere information:

Søren Boe Mortensen, adm. direktør, tlf. 35 47 79 07
Kim Bai Wadstrøm, bankdirektør Alm. Brand Bank, tlf. 35 47 79 80
Kristjan Jørgensen, pressechef, tlf. 21 72 82 11
Cathrine Kier, kommunikationschef i Saxo Bank, tlf. 20 68 45 10

 

Fakta om Saxo Privatbank A/S

I 2010 købte Saxo Bank A/S Brørup Sparekasse og navngav sparekassen Saxo Privatbank A/S. Saxo Privatbank A/S har i dag 15.000 privatkunder og 2.500 erhvervskunder samt kapitalforvaltningsdelen Saxo Wealth Management. Saxo Privatbank har 110 ansatte og syv bankfilialer i København, Aarhus, Odense, Esbjerg, Kolding, Vejle og Brørup.

 

Se mere på www.privatbank.saxo/bank/

 

Fakta om Alm. Brand Bank A/S

Alm Brand Bank er landsdækkende med 50.000 privatkunder. Alm Brand Bank er en del af Alm. Brand koncernen, der har samlet bank, forsikring og pension ét sted. Banken tilbyder primært produkter og services til privatkunder og små og mellemstore virksomheder, samt investeringsrådgivning og kapitalforvaltning, foruden leasing af biler til privat- og erhvervskunder. Alm. Brand Bank har 11 filialer i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Roskilde, Lyngby, Hillerød, Køge, Esbjerg, Kolding og Viborg.

 

Se mere på www.almbrand.dk