Privat | Erhverv

Presse | feb 07, 2018 00:00

​Tjek forsikringen før du spænder skiene på

Foto: Colourbox
Christian Stokholm, Presserådgiver abchsh@almbrand.dk
Selv de bedste skiløbere kan være uheldige og miste kontrollen eller fejlbedømme et sving.

Hvert år er der omkring 1500 nordiske skiturister, der kommer til skade på pisterne og må behandles akut, viser tal fra SOS International. Derfor er det en god idé at tjekke, om rejseforsikringen dækker skiskader, inden man kaster sig ud i det hvide element. ”Det blå sygesikringskort er sjældent til megen hjælp i skiområderne, fordi det som regel er private klinikker, der opererer dér. Så det er vigtigt at være dækket af sin rejseforsikring, hvis uheldet skulle være ude,” påpeger skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen.

 

Dyre og overflødige operationer

I gennemsnit koster en skiskade tæt på 18.000 kroner. Havner man på et privathospital og skal opereres akut, kan det dog sagtens blive både meget dyrere og unødigt kompliceret. ”Vi ser desværre, at uheldige danske skiturister, som ikke har vores lægeteam med på råd, kan opleve at blive opereret akut i for eksempel knæ og kraveben, hvor et dansk hospital ville have set tiden an. Sådanne operationer kan være unødvendige og endda udgøre en risiko i sig selv,” siger divisionsleder i SOS International, Karin Tranberg. Når man som skiturist alligevel kan risikere at komme under kniven, er forklaringen typisk, at det er en god forretning for det enkelte hospital. ”Der er gode penge i det, og som turist er det svært at vide, hvornår man skal sige nej til en operation, hvis man selv skal tage stilling”, siger Karin Tranberg.

 

En dyr tur hjem

Det er ikke kun selve behandlingen af skiskaden, der koster. Skal man hjem med fly med benet i gips, kan regningen hurtigt løbe op, hvis man ikke er dækket af sin rejseforsikring. ”Har man brug for at have et ekstra sæde foran sig i flyet, hvor gipsbenet kan være, og skal man også have en hjælper med, løber det hurtigt op i mange tusinde kroner, hvis ikke man har en forsikring, der betaler udgiften. Det er en ærgerlig regning selv at stå med,” siger skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen. Han anbefaler, at man gennemgår sin rejseforsikring inden skiferien starter og sikrer sig, at den dækker både skiskader og hjemrejse. Samtidig kan man med fordel dække sig for tabte feriedage, hvis uheldet skulle ske.

 

Værd at vide før skiferien:

  • Tjek at din rejseforsikring dækker skirejser. Nogle forsikringsselskaber har det som tillæg til standardforsikringen
  • Kommer du til skade, så kontakt SOS Alarmcentralen på det nummer, dit forsikringsselskab har udleveret til dig. Centralen er bemandet med dansktalende, lægefagligt personale, som kan hjælpe dig til den rette behandling
  • Rejs ikke uden en ansvarsforsikring. Den dækker dig, hvis du er skyld i et uheld
  • Det blå EU-sygesikringskort dækker ofte kun behandlinger på offentlige sygehuse i EU-lande. Og du er kun sikret samme behandling som borgerne i det land, du opholder dig i