Privat | Erhverv

Presse | mar 06, 2018 00:00

Ny rejseforsikring giver flere valgmuligheder

Foto: Colourbox
Christian Stokholm, Presserådgiver abchsh@almbrand.dk
Alm. Brand lancerer en ny rejseforsikring, der giver flere muligheder for at vælge præcis den dækning, der passer den enkelte kunde bedst. Samtidig bliver basisforsikringen billigere for nogle og dyrere for andre.

Danskernes rejsemønstre er i opbrud. Vi rejser med dine, mine og vores børn, bedsteforældregenerationen har fået smag for ture om på den anden side af planeten, og flere dyrker ekstremsport i forbindelse med ferien.

Derfor er tiden også ved at være løbet fra den traditionelle rejseforsikring, hvor man køber en pakkeløsning, der dækker det hele. For i mange tilfælde dækker den nemlig ikke længere det hele – netop fordi en rejseoplevelse ofte bliver skræddersyet til den enkelte. Og så skal forsikringen også være det.

 

”Med den nye rejseforsikring tager vi endnu et skridt mod forsikringer, som man selv kan sammensætte efter behov. På den måde betaler man kun for det, man har brug for at sikre sig mod,” siger privatdirektør i Alm. Brand, Pia Holm Steffensen.

 

Nye muligheder for dækning

Hvad enten den står på badeferie i Spanien eller klatring i Nepal, er det muligt at sætte en forsikring sammen, som kan matche rejsens formål. For eksempel bliver det muligt at dække skader som følge af kitesurfing eller faldskærmsudspring. Der er også mulighed for at fjerne selvrisikoen på en lejebil på feriestedet, og så bliver det også muligt at købe dækningen utrygt rejsemål. Den dækker hjemrejse eller afbestilling, hvis det er utrygt at skulle rejse til eller opholde sig på en destination, der er udsat for terror, en epidemi eller naturkatastrofe – også selv om de danske myndigheder ikke fraråder rejser til det pågældende område.

 

”Vi er meget forskellige – også når det kommer til, hvor høj en risiko, vi er villige til at løbe, når vi rejser. Ved at man nu kan sammensætte sin helt egen forsikring, kan man frit vælge, hvad der er relevant i forhold til de rejser, man tager på,” siger Pia Holm Steffensen.

 

Nye priser

Ved at lave frit valg på mange af dækningerne, bliver det også mere individuelt, hvor meget man skal betale for den nye rejseforsikring.

Nogle vil komme til at betale mindre end i dag, mens andre skal betale mere. Og det er der en god grund til, lyder det fra Alm. Brands privatdirektør.

 

”Vi kan for eksempel se, at ældre rejser meget mere end før, og det er jo glædeligt. Men det er også den aldersgruppe, der har flest skader ude på feriestederne. Det retter vi nu ind efter, så man i højere grad betaler en pris, der afspejler risikoen. Modsat hidtil, hvor alle har betalt det samme. Det synes vi er mest fair for alle,” siger Pia Holm Steffensen.