Privat | Erhverv

Presse | okt 23, 2020 10:58

Brug en time på lygterne

På søndag går vi over til vintertid, og det betyder, at mørket indtræffer en time tidligere om eftermiddagen. Derfor er det god idé at få tjekket, at lyset virker på bilen og cyklerne i husstanden, råder Alm. Brand.
Christian Stokholm, Presserådgiver abchsh@almbrand.dk

Den mørke tid begynder for alvor, når vi natten til søndag stiller urene en time tilbage. Det betyder, at vi får lidt mere lys fra morgenstunden - til gengæld bliver det tilsvarende tidligere mørkt.

 

Vintertidens komme er en god anledning til at få tjekket, om du er synlig for andre, når du færdes i trafikken, lyder det fra forsikringsselskabet Alm. Brand.

 

- Det er vigtigt, at bilens lygter fungerer optimalt, men velfungerende lys og reflekser er mindst ligeså vigtigt, når du cykler og går, siger skadedirektør Brian Wahl Olsen.

 

Så godt som usynlig
En cyklist uden lys og reflekser er for eksempel så godt som usynlig på en mørk landevej, og det kan føre til alvorlige situationer.

 

- Vi ser hvert år skader i den mørke tid, som potentielt kunne være undgået, hvis de involverede parter havde haft bedre styr på lys og lygter. Det kan jo være livsfarligt for en cyklist at droppe lygterne, når det er mørkt, siger Brian Wahl Olsen.

 

Få styr på lygterne
Han opfordrer til, at man bruger den ekstra time på søndag til at få styr på, om husstandens både to- og firehjulede køretøjer har det nødvendige lys, så man er godt rustet til den mørke tid.

 

- Og så er det også en god idé at bruge en refleksvest, hvis du skal ud at cykle i mørke. Det gælder også i vådt vejr, eller hvis sigtbarheden i øvrigt er dårlig. Det gør dig mere synlig for de øvrige trafikanter, siger Brian Wahl Olsen.