Privat | Erhverv

Presse | okt 09, 2020 11:39

Efterårsferie: Sådan dækker din rejseforsikring i Danmark

Rejserestriktioner for mange til at holde efterårsferien herhjemme i år. Og rejseforsikringen dækker også i Danmark, lyder det fra Alm. Brand. Men tjek din dækning, inden du pakker tasken - især hvis du kun skal af sted et par dage, lyder rådet

Langt færre rejser ud i efterårsferien i år end normalt. Årsagen kender vi: coronavirus huserer fortsat overalt på kloden, og det lægger en dæmper på rejselysten.

 

Derudover er der lang række restriktioner fra forskellige myndigheder rundt om i verden at forholde sig til.


Det har fået mange danskere til at rette sigtet mod de hjemlige breddegrader, når ferien skal nydes. Og har du en rejseforsikring, dækker den også, hvis du holder ferie i Danmark, lyder det fra forsikringsselskabet Alm. Brand.


- Hvis du rejser inden for landets grænser og har minimum tre overnatninger på feriestedet, er du dækket af din rejseforsikring. Du kan også bruge din afbestillingsforsikring, hvis det skulle blive nødvendigt, siger skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen.

 

Miniferie er også ferie
Men der er også hjælp at hente fra forsikringen, hvis antallet af feriedage på kontoen ikke rækker til en hel uge. Det oplever mange her i 2020, efter at ferieloven er blevet ændret, og hvor antallet af opsparede feriedage kan ligge på et meget lille sted.


Byder ferieplanerne på et weekendophold eller en enkelt overnatning på for eksempel et hotel, dækker rejseforsikringen også med et særligt tillæg, der omfatter miniferier i Danmark.

 

Her kan du gøre krav på en erstatningsrejse, kompensation for ødelagte rejsedage eller få dækket en afbestilling, hvis du af forskellige grunde ikke kan komme af sted på den planlagte tur.

 

- Det kan især være aktuelt i denne tid, hvor myndighederne anbefaler, at man holder sig hjemme, hvis man har fået en positiv coronatest eller har symptomer på sygdom. Så giver det en vis tryghed at vide, at der er mulighed for at blive hjulpet af forsikringen, siger Brian Wahl Olsen.

 

Han tilføjer, at der kan være forskel på de enkelte dækninger alt efter, hvilket forsikringsselskab man er kunde hos.