Privat | Erhverv

Presse | jul 16, 2020 10:00

Boligbytte hitter i sommerferien - men vær obs på faldgruberne

Foto. Colourbox
Christian Stokholm, Presserådgiver abchsh@almbrand.dk
Boligbytte bliver mere og mere populært, og konceptet er i år særlig eftertragtet, når feriehusudlejerne melder alt udlejet i højsæsonen. Men forsikringsmæssigt kan det være en udfordring, hvis låneren laver skader på din bolig eller dine ting

Boligbytte vinder frem som ferieform. Flere portaler og facebookgrupper tilbyder muligheder for at få kontakt til andre, der gerne vil holde ferie i din bolig, mens du i stedet låner deres hus eller lejlighed herhjemme eller i udlandet.

Men rent forsikringsmæssigt er boligbyttekonceptet ikke helt ligetil, og det kan give en række udfordringer, hvis uheldet er ude, lyder det fra skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen.


- Når du bytter bolig for en periode og låner dit hjem ud, skal du være opmærksom på, at din indboforsikring som udgangspunkt ikke dækker de skader, som din ”byttefamilie” laver på dine ting. På samme måde som du normalt ikke får erstatning for de skader, du laver på dine egne ting i dit eget hjem, siger Brian Wahl Olsen.


Lav skriftlig aftale

Vær også opmærksom på, at hvis der er tale om tyveri eller hærværk, er der begrænset dækning i den periode, hvor dit hjem er udlånt.


- Hvis byttefamilien begår hærværk eller stjæler, dækker forsikringen ikke. Og har din bolig været udsat for såkaldt simpelt tyveri, hvor tyven er kommet ind ad en ulåst dør eller et åbent vindue, dækker forsikringen heller ikke, når boligen er udlånt eller udlejet, siger Brian Wahl Olsen.

Ved indbrud, brand- og vandskader dækker forsikringen til gengæld, uanset hvem der er til stede i dit hjem.


For at være på den sikre side er det en god idé at lave en skriftlig aftale med byttefamilien. En aftale, hvor begge parter skriver under på, at de hver især hæfter for de skader, der kan ske i både det ene og det andet hjem.

- På den måde har man rene linjer, hvis der sker uheld, siger Brian Wahl Olsen.