Privat | Erhverv

Presse | aug 17, 2020 00:00

Åbne døre og vinduer lokker tyven i sommervarmen

Christian Stokholm, Presserådgiver abchsh@almbrand.dk

Sommervarmen har fortsat et godt tag i Danmark, og det kan friste til at lade husets vinduer stå åbne, mens du er ude af huset.

 

Men får du uønsket besøg af en indbrudstyv, dækker forsikringen anderledes, hvis han kommer ind ad et vindue, der står på klem eller en åben dør. Hos forsikringsselskabet Alm. Brand ser man hvert år især i varme perioder, at tyvene har for let adgang til mange hjem.

 

- Det er derfor vigtigt, at dit hjem er forsvarligt aflåst, når du forlader det. Det vil sige, at alle udvendige døre skal være låst og vinduer helt lukkede. Også selvom det kan være rart at få luftet grundigt ud i soveværelset, mens du for eksempel er ude at gå en aftentur, siger skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen.

 

Fokus på vinduer og døre
Selv om tyven har udnyttet en mulighed for at snige sig ubemærket ind i boligen, er der stadig hjælp at hente fra indboforsikringen. Men der er altså begrænsninger på, hvad og hvor meget forsikringen dækker, hvis der ikke er synlige tegn på indbrud.

 

- Hvis tyven kommer ind ad et åbent vindue, så er der i forsikringssammenhæng tale om tyveri og ikke indbrud. Det betyder blandt andet, at smykker og kontanter ikke er dækket, hvis de bliver stjålet. Og det er typisk de ting, der står højest på tyvens ønskeliste, siger Brian Wahl Olsen.

 

Hold øje fra haven

Har du en have, kan den som bekendt også være yderst fristende at opholde sig i, når termometeret kravler op. Men her er det også vigtigt at huske som minimum at holde et vågent øje med åbne vinduer og døre.

 

- En tyv kan lynhurtigt se sit snit til at smutte ind, også selv om der er nogen hjemme. Så hvis du har brug for at få luftet godt ud i huset, mens du er i haven, kan det være en god idé kun at åbne dér, hvor du kan holde øje med, om der sker noget fordækt, råder Brian Wahl Olsen.