Privat | Erhverv

Presse | okt 01, 2021 16:50

Alm. Brand sælger Alm. Brand Liv og Pension

Alm. Brand hovedkontor i København
Maria Lindeberg, Pressechef abmali@almbrand.dk
Med salget af pensionsselskabet fortsætter Alm. Brand sin fokusering af koncernen og tager endnu et skridt på vejen mod at skabe et stærkt dansk skadesforsikringsselskab med markedets bedste produkter til kunderne.

Alm. Brand sælger Alm. Brand Liv og Pension til Nordic I&P for en pris på 1,1 mia. kroner. Samtidig indgår parterne en distributionsaftale, som betyder, at Alm. Brand fortsat kan tilbyde pension med gennemsnitsrente til sine kunder. 

 

Alm. Brand-koncernen annoncerede før sommer købet af den danske del af Codan Forsikring med en vision om at skabe et stærkt, dansk forsikringsselskab for alle typer af erhvervs- og privatkunder. Efter salget af pensionsselskabet bliver Alm. Brand fuldt fokuseret på at udvikle og tilbyde markedets bedste produkter inden for skadesforsikring.

 

De nye ejere af Alm. Brand Liv og Pension overtager et meget solidt pensionsselskab, der har leveret markedets bedste depotrente til kunderne gennem en årrække, og som de seneste tre år også har leveret branchens bedste egenkapitalforrentning. Ejerne bag Nordic I&P er også i gang med at overtage det danske pensionsselskab Norli Pension, der ligesom Alm. Brand Liv og Pension er specialister inden for pensionsopsparing i gennemsnitsrenteproduktet. 

 

- Jeg er glad for, at vi har fundet et nyt hjem for pensionsselskabet, som har det samme fokus på gennemsnitsrenteproduktet, og samtidig fortsætter vores fokusering af Alm. Brand-koncernen. Salget er endnu et skridt på vejen mod det nye og større Alm Brand, som med en klar ambition om at tilbyde markedets bedste forsikringer til vores kunder, vil favne alle kundesegmenter og strække sig fra den mindste privatkunde og virksomhed til de største koncerner, siger Rasmus Werner Nielsen, adm. direktør i Alm. Brand.

 

De nuværende pensionskunder beholder de samme vilkår og vil være omfattet af de samme forsikringsbetingelser som hidtil, når den nye ejer overtager Alm. Brand Liv og Pension. Pensionsselskabets nye ejer fortsætter samtidig Alm. Brand Liv og Pensions salg til nye kunder som en del af selskabets vækststrategi.

 

- Med købet af pensionsselskabet overtager den nye ejer således den unikke position i markedet, som Alm. Brand Liv og Pension hidtil har haft, med salg af gennemsnitsrenteproduktet til nye kunder. Jeg glæder mig over, at vi med distributionsaftalen også fremover kan tilbyde vores kunder flere former for pensionsopsparing, siger Rasmus Werner Nielsen.

 

Handlen er forudsat af Finanstilsynets godkendelse og ventes gennemført snarest herefter.


Er du kunde i Alm. Brand Liv og Pension?
Vi har samlet nogle af de foreløbige svar på spørgsmål til den nye aftale.

Se spørgsmål og svar