Privat | Erhverv

Presse | mar 23, 2021 09:22

Dieseltyverier stiger i foråret: Sådan sikrer du dig

Jacob Bülow Hansen, Senior presserådgiver abjcha@almbrand.dk
Når frosten forsvinder, og foråret banker på, fyldes dieseltankene op. Det øger risikoen for dieseltyveri markant.

Dieseltyve er på spil året rundt, men når foråret melder sin ankomst, og tankene fyldes op, stiger antallet af indbrud i landmændenes dieseltanke.

 

Ifølge Alm. Brands skadesafdeling har man siden 2018 set en stigning i antallet af tyverier, og især i foråret kan mange landmænd med bedrøvelse konstatere, at deres dieseltanke har haft besøg af ubudne gæster.

 

”Det øgede antal af dieseltyverier er desværre kendetegnende for foråret. Vi har allerede set over 20 indbrud samt en landmand, der fik stjålet næsten 500 liter dieselolie. Vi ved, at forebyggelse betaler sig, og man kan gøre meget for at mindske indbrud i sin dieseltank,” siger Kim Bai Wadstrøm, koncerndirektør for Erhverv i Alm. Brand og fortsætter:

 

”Vi ved fra de snakke, vi har med kunderne, at de værdsætter, når vi kan hjælpe dem med at forhindre skader og indbrud og gennemgår de risici, virksomheden står med. En af dem er tyveri af løsøre, men også af diesel, hvor tyvene bliver smartere,”

 

De landmænd, der evner at gøre det besværligt for indbrudstyvene at komme nær dieseltankene, har signifikant færre indbrud. Det er derfor en god ide at gøre det forebyggende arbejde, inden dieseltanken fyldes.

 

”Med foråret melder travlheden sig for alvor blandt vores kunder i landbruget, og når det går stærkt, er det ikke altid, man har tid til at danne sig et overblik og sikre de rette foranstaltninger. Erfaringer viser, at dem, der har sikret sig med alarmer og gjort det besværligt for tyvene at komme til, har færre indbrud,” siger Kim Bai Wadstrøm.

 

Gør det besværligt

Hvis man vil sikre sig mod dieseltyveri, skal man gøre det besværligt for tyvene at komme hen til dieseltanken eller -anlægget og sørge for, at det tager lang tid at pumpe olien op. Nogle af de gode tips er:

  • Montér hængelås eller anden form for elektronisk sikring på de lette tankes dæksler.
  • Parker aldrig landbrugsmaskiner ved veje eller åbne områder. Husk at aflåse dækslet til tanken.
  • Placér tanken i en aflåst bygning eller tæt op ad en mur, så den er sværere at komme til.
  • Afbryd strøm til den elektriske pumpe, når du forlader bygningen.
  • Videoovervågning og belysning af tanken kan også holde tyven væk.