Privat | Erhverv

Presse | maj 05, 2021 10:15

Alm. Brand giver gratis corona-dækning til sommerferien

Jacob Bülow Hansen, Senior presserådgiver abjcha@almbrand.dk
Som det første forsikringsselskab tilbyder Alm. Brand gratis udvidet corona-dækning, uanset hvilket land du rejser til.

Alm. Brand tilbyder alle kunder – eksisterende som nye – en gratis corona-dækning. Det er første gang, at et forsikringsselskab giver kunderne en udvidet corona-dækning uden ekstra beregning.

 

”Alle vores kunder får en gratis og branchens mest omfattende corona-dækning. Det gør vi for at sikre danskere, der rejser ud, og som har brug for at vide, at vi tager hånd om dem - uanset, hvor de befinder sig,” siger Mikael Hvolgaard, Koncerndirektør for Privat i Alm. Brand.

 

Alm. Brands corona-dækning yder kompensation for ødelagte rejsedage, hvis man kommer i pludselig karantæne i udlandet eller testes positiv for covid-19 og kommer i karantæne. Uanset om landet er rødt eller orange, ydes der kompensation for ødelagte rejsedage.

 

”Vi opfordrer som altid til, at man følger Udenrigsministeriets anbefalinger. Men i takt med, at den gradvise genåbning åbner for køb af rejser, vil vi gerne gøre det enkelt og sikkert at booke sin sommerferie, så man er sikret, hvis rejsedestinationen lukker for grænserne eller ikke ønsker at modtage danske turister,” siger Mikael Hvolgaard.

 

Alle kunder i Alm. Brand med en rejseforsikring får automatisk den udvidede corona-dækning.

 

Usete dækningsmuligheder

Alm. Brand har, som det første forsikringsselskab i markedet, tilføjet nye og hidtil usete dækningsmuligheder.

 

Hvis ferien må afbestilles på grund af indrejseforbud, dækker Alm. Brand, som det første forsikringsselskab, sine kunder. Og anbefaler Udenrigsministeriet, at man skal rejse hjem fra rejsedestinationen, medmindre myndighederne allerede frarådede rejser til landet, da kunden påbegyndte sin rejse, dækker Alm. Brands udvidede corona-dækning også.

 

”Corona-situationen er blevet en fast bestanddel af vores hverdag, så som noget ekstraordinært går vi som det første selskab ind og dækker afbestillingen, hvis rejsedestinationen lukker for danske turister og ved ødelagt ferie på grund af for tidlig hjemrejse,” siger Mikael Hvolgaard.

 

For mange danskeres vedkommende bliver sommerferien afholdt indenfor landets grænser. Også her er man sikret med den gratis corona-dækning uanset antallet af overnatninger.

 

”Vi ved, at mange danskere kommer til at holde ferie i Danmark, og vi vil gerne sørge for, at de er ordentligt dækket, så vi tilbyder allerede dækning ved én overnatning,” siger Mikael Hvolgaard.

Den udvidede og gratis dækning gælder fra 1.maj 2021.

 

Faktaboks

 

Hvad dækker udvidelsen af Rejseforsikring?

  • Udgifter til behandling af sygdom eller tilskadekomst, selvom man er rejst til et land, som Det Danske Udenrigsministerium frarådede ”ikke nødvendige rejser til” eller ”alle typer af rejser til”, da sikrede påbegyndte rejsen. Herunder udgifter til behandling af Covid-19.
  • Udgifter til førtidig hjemrejse, hvis Det Danske Udenrigsministerium anbefaler, at danskere i det område man opholder sig i, skal rejse hjem til Danmark hurtigst muligt som følge Covid-19 smittefare.
    Det er en forudsætning, at Det Danske Udenrigsministerium på tidspunktet for udrejsen ikke frarådede ”ikke nødvendige rejser” eller ”alle typer af rejser” til rejsedestinationen.
  • Udgifter til fortæring og hotelophold med samlet op til kr. 1.500 pr. dag samt indhentning af rejserute, hvis man skal i isolation på feriestedet, enten fordi man er smittet med Covid-19 eller frygtes smittet med Covid-19.
  • Ødelagt ferie, hvis man er påbudt isolation på feriestedet, fordi man er smittet med Covid-19 eller frygtes smittet med Covid-19.
  • Ødelagt ferie, hvis Det Danske Udenrigsministerium anbefaler, at danskere i det område man opholder sig i, skal rejse hjem til Danmark hurtigst muligt som følge Covid-19 smittefare.