Privat | Erhverv

Presse | aug 16, 2021 15:57

Genåbningen af samfundet giver flere køuheld på motorvejen

Jacob Bülow Hansen, Senior presserådgiver abjcha@almbrand.dk

Efter genåbningen af samfundet og sommerferiens afslutning er der igen trængsel på vejene. Det har fået antallet af trafik- og køuheld til at stige igen, viser tal fra Alm. Brand.

 

Den seneste genåbning af samfundet betød, at alle igen kunne møde fysisk ind på arbejdspladsen. Og selvom det har medført en masse smil, har det også givet rynker i panden, da der igen er kø på vejene.

 

Hos Alm. Brand kan man se, at den øgede trafik har givet flere kø- og biluheld.

 

”Efter genåbningen er der igen flere, der kører til og fra arbejde, og den øgede trængsel på vejene har resulteret i flere uheld. Vi havde forventet en stigning, men det er ærgerligt, at vi allerede ser en så markant stigning,” siger Brian Wahl Olsen, direktør for skadepartnerskaber og forebyggelse i Alm. Brand.

 

Den store nedlukning i vinteren 2020 bød på omtrent 700 skader, mens forsikringsselskabet i andet kvartal i 2021 behandlede over 1000 skader fra køuheld og andre typer af mindre bilulykker. Og forsikringsselskabet forventer en yderligere stigning til efteråret.

 

”Under samfundets to store nedlukninger så vi et fald på omtrent 30 pct. Nu er vi allerede oppe på normalen igen, og vi forventer faktisk en yderligere stigning, da alle nu kan komme fysisk ind på kontoret efter sommerferiens afslutning, hvilket ikke var tilfældet efter sidste års sommerferie,” siger Brian Wahl Olsen.

 

Mange køuheld

Selvom højre fod næsten ikke rør speederen, sker flere af uheldene på motorvejen, når man holder i kø, lyder meldingen fra forsikringsselskabet. Og det er der ifølge Brian Wahl Olsen en særlig grund til.

 

”Vi får især henvendelser fra kunder, der har fået en skade på bilen, mens de har holdt i kø på motorvejen, og den bagvedliggende bil kører op i én. Mange tror desværre, at man kan slække lidt på opmærksomheden, når man bare triller afsted, men den går altså ikke. Og kombinerer man det med en irritation over igen at sidde i kø, så har man en dårlig cocktail,” siger Brian Wahl Olsen.

 

”Jeg håber, at vi kan overføre de gode vaner om at holde afstand til vores vaner på motorvejene. Sådan tror jeg, at vi kan undgå mange af de køuheld, som vi ser,” siger Brian Wahl Olsen.

 

Herunder får du fem gode råd, så du kommer sikkert frem på kontoret i myldretiden:

 

Vær opmærksom
Mange ulykker skyldes uopmærksomhed. Hold øje med vejen samt bilerne foran og omkring dig.

 

Hold afstand
God afstand giver den nødvendige tid til at reagere, så man kan nå at bremse op og undgå uheld.

 

Vis hensyn
Det er ikke en konkurrence om at komme først. Vis hensyn, når der er en sammenfletning på motorvejen, eller en bilist vil ind i din bane.

 

Hold til højre
Så snart der er plads, skal du trække ind til højre. Det giver en mere glidende trafik og større trafiksikkerhed.

 

Brug blinklyset
Det er lovpligtigt at blinke, når du skifter bane på motorvejen, men mange gør det først, når de er i gang. Begynd at blink inden du drejer i rattet.