Privat | Erhverv

Presse | jan 24, 2022 08:30

Telefonerne gløder: Det vil danskerne vide inden vinterferien

Jacob Bülow Hansen, Senior presserådgiver abjcha@almbrand.dk
En stor del af danskerne er bekymret for, hvordan ski – eller solferien vil forløbe i vinterferien på grund af højt smittetal og coronarestriktioner i udlandet. Alm. Brand fortæller, hvad man skal være opmærksom på, inden afrejse.

Rekordhøje smittetal i store dele af verden har fået flere danskere til at bekymre sig for om vinterferien, der venter lige rundt om hjørnet, skal bruges i isolation.

 

Hos Alm. Brand har man haft ekstraordinært travlt i det nye år, hvor markant flere kunder med en rejse i vinterferien, har henvendt sig.

 

”Siden vi hoppede ind i det nye år, har telefonerne kimet, og vi har haft ekstraordinært travlt med at hjælpe vores kunder med, hvordan de skal forholde sig til vinterferien. I takt med at coronasmitten er steget, og vinterferien er kommet tættere på, har vi fået endnu flere opkald og har derfor sat ekstra bemanding på telefonerne,” siger Maria Bitsch, Skadechef, Person- og Specialskade.

 

Det er særligt skiferien til Østrig, der giver panderynker hos de feriehungrende danskere.

 

”Vi har fået 40 pct. flere henvendelser end normalt fra kunder, der har planlagt en vinterferie, så der er ingen tvivl om, at det her er noget, der bekymrer rigtig mange danskere. Og det er særligt skiferien til Østrig, der giver vores kunder grå hår,” siger Maria Bitsch, og fortsætter:

 

”Det er ca. hver andet opkald, der drejer sig om skiferien til Østrig, og det har vi aldrig set før. De spørger især, om de kan få refunderet indbetalingen på deres rejse, hvis de ikke når at få boostervaccinen, og hvordan tidligere smittede skal forholde sig, og om de skal bruge størstedelen af ferien i isolation.”

 

Hvis du har en positiv test op til afrejse, dækker Alm. Brands afbestillingsforsikring tidligst 48 timer før afrejse.

 

Nyt krav i Italien
Hvis man opfylder indrejsekravet og vælger at holde fast i sin ferie, er der flere ting, man skal have styr på, inden man sætter sig op i flyet.

 

”Vi anbefaler altid, at man orienterer sig på Udenrigsministeriets hjemmeside og taler med sin rejsearrangør og sit forsikringsselskab, inden man tager afsted. Og når man er kommet frem, skal man selvfølgelig bruge sin sunde fornuft og altid følge regler og retningslinjer i det pågældende land,” siger Maria Bitsch.

 

Og hvis vinterferien går til Italien, skal man være ekstra opmærksom. Ud over en negativ test og et gyldigt coronapas, skal man som noget nyt i Italien også have et certifikat, der viser, at man har en ansvarsforsikring. På nuværende tidspunkt er en ansvarsforsikring blot en anbefaling til skiturister i Østrig. 

 

”Man kan nemt komme til at være skyld i en ulykke på sin skiferie, især hvis man er lidt rusten på skiene, så vi anbefaler altid, at man har en ansvarsforsikring. Lige nu kræver Italien bevis på, at man har tegnet en ansvarsforsikring, så nu er den ekstra vigtig,” siger Maria Bitsch.

 

Alm. Brands rejseforsikring har en omfattende covid-19-relateret dækning. Det betyder, at Alm. Brand dækker tabet, hvis rejsen bliver aflyst eller ødelagt, fordi du enten selv er syg, landet lukker for indrejse, eller Udenrigsministeriet fraråder, at man tager til den pågældende destination.

 

Det ringer danskerne og spørger om

  1. Refundering
    Kan jeg få pengene tilbage, hvis rejsen bliver aflyst i sidste øjeblik?
  2. Coronavaccine
    Kan jeg fortsat tage på skiferie, hvis jeg ikke har fået tredje stik?
  3. Coronarestriktioner
    Hvis jeg tager på skiferie, skal jeg så være i isolation under store dele af ferien?

 

Det skal du have styr på inden skiferien

 

Refundering
Tal med rejsebureauet om muligheden for refundering, inden du køber rejsen, så du er sikret, hvis rejsen aflyses.

 

Hvor går turen til?
Undersøg at din rejseforsikring dækker dig på din ønskede destination.

 

Rejseforsikringen

Undersøg hvilke begrænsninger din rejseforsikring har, hvis du rejser til et land med høj smitte og mange restriktioner, der begrænser ens råderum og muligheder.

 

Afbestillingsforsikring
Vær opmærksom på, hvordan din afbestillingsforsikring dækker dig.

 

Undgå selvarrangeret rejse til et land med høj smitte og mange restriktioner
Hvis du selv arrangerer din rejse med fly og hotel til et land med allerede kendte restriktioner, og de bliver ved med at være der, når du skal rejse, så dækker rejseforsikringen ikke, hvis du på afrejsetidspunktet ikke kan eller ønsker at tage af sted.