Privat | Erhverv

Presse | apr 27, 2022 11:37

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkender Alm. Brands køb af Codans danske forretning uden betingelser

Jacob Bülow Hansen, Senior presserådgiver abjcha@almbrand.dk
Konkurrencemyndighederne har godkendt, at Alm. Brand kan overtage Codans danske forretning. Dermed bliver landets næststørste forsikringsselskab med over 700.000 kunder på tværs af geografi og kundetyper om kort tid en realitet.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har godkendt Alm. Brands køb af Codans danske forretning. Handlen gennemføres den 2. maj, hvorefter Codan vil være en del af Alm. Brand Group.

 

Det nye Alm. Brand Group bliver landets næststørste forsikringsselskab. Med tre stærke brands: Alm. Brand, Codan og Privatsikring vil koncernen favne over 700.000 kunder – fra den mindste husholdning til de største virksomheder i Danmark.

 

”Det er mere end et år siden, at vi i bestyrelsen første gang tænkte tanken om at overtage Codan og dermed udbygge fundamentet for en ny og større Alm. Brand-koncern. Det er derfor for os en glædens dag. Sammen vil vi arbejde for at skabe en endnu stærkere og mere kundevendt forsikringskoncern med en dyb forankring i fælles værdier til glæde for kunder, samarbejdspartnere, medarbejdere og aktionærer, siger Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen,” bestyrelsesformand i Alm. Brand.

 

Alm. Brand og Codan er et perfekt match til at skabe et endnu stærkere, dansk forsikringsselskab.

 

”Alm. Brand og Codan har begge dybe danske rødder og flere hundrede års erfaring, og sammen får vi et stærkt udgangspunkt for at udvikle nye produkter, skabe nye muligheder for vores dygtige medarbejdere og værdi for vores aktionærer. Derfor glæder det mig meget, at opkøbet er endegyldigt godkendt uden betingelser, så vi kan byde vores nye kolleger varmt velkommen og lægge vores to selskaber sammen i ét stort, effektivt og fokuseret skadesforsikringsselskab,” siger Rasmus Werner Nielsen, adm. direktør for Alm. Brand.

 

Med godkendelsen træder Alm Brand-koncernen ind blandt de største aktører på det danske marked. Rasmus Werner Nielsen siger:

 

”Størrelse gør en forskel. Som en stor koncern kan vi imødekomme kundernes behov endnu bedre. Vi kan nu i endnu højere grad være toneangivende og præge udviklingen af fremtidens forsikringer og skabe digitale løsninger, der gør forsikring enkelt og let tilgængeligt. Vi er allerede langt i dag, og nu får vi yderligere styrke. Det kommer kunderne til gavn.”

 

Kunderne vil stadig møde os i hverdagen i Alm. Brand, Codan og Privatsikring. Men fremover med kræfterne fra hele vores samlede korps af specialiserede rådgivere til at finde den løsning, der passer til hver enkelt kunde, og til at hjælpe digitalt, ansigt til ansigt eller på telefonerne før, under og efter skaden er sket.

 

Alm. Brand Group vil efter sammenlægningen have årlige præmieindbetalinger for over 11 mia. kroner. Købet er tidligere godkendt af Finanstilsynet.

 

Læs mere om Alm. Brand Group

 

Besøg almbrandgroup.com

 

 

Er du kunde, og har du spørgsmål?

Vi har samlet nogle foreløbige svar på spørgsmål til købet, og hvad det betyder for dig som kunde i Alm. Brand.

 

Se spørgsmål og svar