CORONAVIRUS: Få svar på spørgsmål til dine forsikringer. Eller find ud af, hvordan vi kan mødes.

Privat | Erhverv

Forårstjek af boligen


April og maj er oplagte måneder til at få overblik over, hvordan huset er kommet igennem vinteren. Det er også nu, at du med fordel kan planlægge foråret og sommerens vedligeholdelse og reparationer.

Pas godt på dit hus 

 

Dit hus har ingen alarm, der fortæller, at nu skal taget og kloakken tjekkes, eller at træværket trænger til træbeskyttelse.

 

Men dit hus er omdrejningspunktet i din hverdag, og måske har du også lånt en masse penge for at købe det. For mange er boligen den største og vigtigste investering i livet. Derfor er det også rigtigt vigtigt at holde den ved lige.

 

Passer du godt på dit hus, er du samtidig med til at forebygge skader på huset.
Tjek bl.a.:

 

Vinduer 

Dårligt vedligeholdte vinduer kan give råd og svamp. Tjek derfor, om træværk, maling og fuger er intakte. Er der tegn på råd?

 

Taget 
Et utæt tag kan give vandskader og føre til svamp og råd. Tjek derfor taget for løse tagsten eller -plader, er der buler i taget eller skader på tagrender og nedløbsrør?

 

Facader og ydervægge 
Revner og sprækker gør, at vand og fugt kan trænge ind i murværket. Tjek derfor murene for revner og tjek også fugerne. De skal være faste og ensartede.

 

Fundament og sokkel 
Soklen er et af de mest udsatte steder på dit hus, og en revne kan medføre, at fugt trænger op i huset. Tjek derfor for revner og mørke områder, der kan være tegn på fugtskader.

Fordel arbejdet og udgifterne

Fordel arbejdet og udgifterne


Det behøver ikke være så dyrt at holde dit hus ved lige. Læg f.eks. en plan, som fordeler vedligehold, reparationer og udskiftninger over flere år. På den måde får du fordelt udgifterne, og det bliver mere overskueligt både økonomisk og arbejdsmæssigt.

Lad os hjælpe med finansieringen

Vi hjælper dig gerne, når det gælder finansieringen af arbejdet. Ring til os på 96 10 17 18 og hør mere om, hvordan du kan få råd til dine boligdrømme. Vi sidder klar ved telefonerne alle hverdage fra kl. 8.30 – 18.00. 

 

Husk også, at du kan få håndværkerfradrag for udvalgte serviceydelser og håndværksydelser, som er udført i hjemmet eller din fritidsbolig. 

 

Læs mere om håndværkerfradraget hos SKAT

Måske du også overvejer

Forebyg skade på din bolig
Rådgivning Forebyg skade på din bolig
Husforsikring
Produkt Husforsikring
Ny bolig - trin for trin
Rådgivning Ny bolig - trin for trin