Privat | Erhverv

Ny bolig


Du læser sikkert med her, fordi du enten har fundet din drømmebolig og gerne vil låne, eller fordi du går med overvejelser om et nyt boligkøb. Uanset hvad, vil vi gerne hjælpe dig videre.

Guide til boligkøb

7 steps til et sikkert boligkøb


At købe en bolig er formentlig en af de største investeringer, du gør i dit liv. Det kan derfor være rart at blive guidet lidt på vej. Vi giver dig overblik over hele vejen -  fra de spæde boligdrømme til efter du er flyttet ind i din nye bolig.

Før du køber


Måske har du allerede fundet boligen, eller måske vil du hellere kigge, når du ved, hvad du kan låne. Uanset hvad, kan det være en god idé at starte med at få et overblik over dine lånemuligheder, så du kan matche dem til dine behov. I banken kan du få en indikation af, hvad du kan købe for.  

Når du skal til fremvisning


Når du har fundet en bolig, som du er interesseret i, er det selvfølgelig en god idé at se den med egne øjne. Book en fremvisning - og medbring evt. en byggesagkyndig eller en bekendt, der ved noget om boliger. Det kan give dig et par ekstra øjne på boligens stand, så du kan koncentrere dig om at mærke, om boligen er noget for dig. 

Når du skal købe


Når du har budt på en bolig, og sælger har accepteret dit bud, skal der udformes en købsaftale. I købsaftalen skrives der, hvilke ting du og sælger er blevet enige om, herunder boligens pris og datoen for, hvornår du overtager boligen. Det er en god idé at tage en advokat med på råd, når købsaftalen skal laves. 

Få boliglånet på plads


Når købsaftalen er underskrevet, kan du beslutte, hvordan dine boliglån skal se ud. Din bankrådgiver hjælper dig med det, men grundlæggende er det godt at vide, at du som udgangspunkt kan låne op til 95% af boligens pris, mens du selv skal betale minimum 5%, hvilket udgør udbetalingen på boligen. Hertil skal du lægge låneomkostninger, advokat, flytteomkostninger m.m., som du som udgangspunkt selv skal kunne betale. 

Når boligen skifter hænder


Når købsaftalen er godkendt og handlen er gennemført, skifter boligen officielt hænder. Det sker ved hjælp af en tinglysning. En tinglysning betyder, at retten til boligen officielt tilknyttes dig. Konkret udarbejdes et skøde, der indeholder de vigtigste informationer om handlen. Når skødet tinglyses i tingbogen, har du officielt rettighederne til boligen. Det er din advokat, som sørger for tinglysningen af skødet.

Få styr på forsikringerne


Når du har købt en ny bolig, ændrer dine forsikringsbehov sig. Derfor er det en god idé at gennemgå dine forsikringer, så du sikrer dig, at du er dækket korrekt i din nye bolig. Du bør som minimum tjekke din indboforsikring, og hvis du køber hus bør du også kigge på husforsikring og ejerskifteforsikring. 

Når du flytter


Tillykke med din nye bolig! Husk, at når du er flyttet skal du meddele din nye adresse til folkeregisteret. Så kan du få sendt din post til den nye adresse, få et nyt sygesikringsbevis og måske en ny læge.
 

Læg nyt budget

Med titlen som boligejer følger formentlig også en ændring i din økonomi. Med en ejerbolig følger også både ejendomsværdiskat som du betaler til staten, og ejendomsskat, som du betaler til kommunen. Det er en god idé at lægge et budget og danne sig et overblik over det nye beløb, du hver måned har til rådighed, når alle dine faster udgifter er betalt.

Rådgivning

Få hjælp til dit boligkøb


Man-fre: 8.30-18

96 10 17 18