VIGTIG NYHED | Vi overdrager vores bankaktiviteter til Sydbank. Har du spørgsmål som kunde, kan du finde svar her.

Privat | Erhverv

Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus - også når det gælder investering


Der er store forskelle på, hvad der er vigtigt for mænd og kvinder, når de skal vælge investeringer. Det viser resultaterne fra en investeringsundersøgelse lavet af YouGov for Alm. Brand blandt 2.500 danskere.

Hver anden kvindelige investor vælger sine investeringer ud fra sociale og miljømæssige hensyn, mens det samme kun gælder for hver femte mand.

 

Etikken er altså i højsædet hos kvinderne, og de går derfor i højere grad uden om olie, gas, kul, våben og porno, når de vælger investeringer.

Gode råd når du vil investere

Gode råd når du vil investere


  • Spred din risiko. Forelsk dig f.eks. ikke kun i danske aktier, men kig også uden for landets grænser.
  • Invester i likvide aktier (f.eks. store børsnoterede selskaber), der handles meget. Så kan du hurtigere komme af med dine aktier igen, når du vil.
  • Gør op med dig selv, hvor stor en økonomisk risiko du tør løbe - og invester ikke mere, end du kan tåle at tabe.

Læs mere om, hvordan du bedst muligt investerer

Gør det selv-mænd

Undersøgelsen viser også, at der er forskel på, hvor vigtigt mænd og kvinder synes, rådgivning er i forbindelse med investering. Når mændene kaster sig ud i investering, sker det i mere end halvdelen af tilfældene uden rådgivning fra banken.

 

Kun hver fjerde mand tager banken med på råd. Det står i kontrast til kvinderne, hvor hver tredje rådfører sig med banken, inden de investerer.

 

Mænd har stor tiltro til egne evner

I det hele taget finder mændene det mindre vigtigt at søge rådgivning, når de skal investere. Imens næsten hver anden kvinde svarer, at rådgivning i høj grad eller meget høj grad er vigtigt, gælder det samme kun hver fjerde mand.

 

”Vores erfaring er, at kvinder er mere åbne end mænd, når det kommer til at få lavet en risikoprofil og sparre med banken, når investeringsstrategien skal lægges. Mændene har ofte en større tro på egne evner.

 

Vi oplever også, at kvinderne går efter langsigtede investeringer, imens de mandlige investorer kan have en tendens til at gå efter aktier med hurtigere afkast,” lyder det fra Michael Iversen, der er vicedirektør i Alm. Brand.

Måske du også overvejer