VIGTIG NYHED | Vi overdrager vores bankaktiviteter til Sydbank. Har du spørgsmål som kunde, kan du finde svar her.

Privat | Erhverv

Investering | okt 30, 2020 09:00

Markedsfokus: Ikke det store tech-gilde efter luk

Michael Friis Jørgensen, Chefanalytiker abmifj@almbrand.dk
Torsdag var der en smule risk-on tilbage i markedet efter de seneste usikkerhed om Covid-19. Den positive stemning kan dog ikke fastholdes fredag, hvor stemningen tynges af lidt skuffende regnskaber fra nogle af de store US tech selskaber.

Europæiske aktier prøvede at iscenesætte et rebound efter de seneste dages nedtur, men endte rimeligt fladt. ECB havde ikke meget nyt med i posen, som nogen måske havde håbet på, efter at både aktiemarkeder og smittespredning har givet større fremadrettet usikkerhed.

 

imagezz0uh.png

Kurser pr. 30-10-20 08:12. Kilde: Bloomberg

 

Danske aktier klarede sig en smule bedre, hvor Vestas var den store vinder på meldingen om, at off-shore forretningen nu vender fuldt tilbage i folden, men der var generelt godt træk ind i de grønne energiaktier med både NKT og Ørsted som vindere. Blandt sidepapirerne var der fokus på H+H, som følger i fodsporet på de gode toner i byggebranchen med endnu en opjustering - den 6. indenfor de sidste to år, mens Spar Nord renset for handelsindtægter så svag ud sammenlignet med, hvad vi ellers har set fra de mellemstore banker.

Novo er her til morgen kommet ud med et inline-regnskab, hvor en stor del var kendt på forhånd, og regnskabet er derfor ikke den store overraskelse. Der ventes en rimeligt neutral reaktion i aktien i dag.

Amerikanske aktier lykkedes bedre med et rebound, og investorer positionerede sig frem mod de mange regnskaber fra mega-techselskaberne efter markedsluk. Det så dog ikke ud til at være nogen god ide. Google var den eneste med et meget solidt beat på 3. kvartals omsætning, som ikke så større fald i eftermarkedet. De øvrige teknologigiganter så fald i eftermarkedet på lidt blandede meldinger om 4. kvartal samt Apple, som skuffede på iPhone-salget især i Kina.

Futures indikerer derfor, at det meste af gårsdagens stigning bliver elimineret, når US-markederne åbner i dag, mens også europæiske futures handler lavere.
Der er heller ikke meget optimisme at spore på de asiatiske markeder, der falder over en bred kam og tynges af udsigten til den negative åbning i USA, hvor skuffende tech-regnskaber og vedvarende usikkerhed om Covid-19.

 

Michael Friis Jørgensen, Chefaktieanalytiker, abmifj@almbrand.dk

 

Julie Mørch Sørensen, Analytiker, abjuso@almbrand.dk


Dette materiale er udarbejdet af Formuerådgivning i Alm. Brand, som en del af Wealth Management i Alm. Brand Bank A/S, datterselskab af Alm. Brand A/S. Alm. Brand Bank A/S er en finansiel virksomhed, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet. *Materialet udgør markedsføringsmateriale og kan ikke anses for at være en investeringsanalyse. Der gælder ikke et forbud mod at handle værdipapirer forud for udbredelsen af materialet. Materialet er omfattet af bankens generelle ansvarsfraskrivelser for investeringsanbefalinger. Bemærk afsenderne af Dagens Fokus ikke er uafhængige og kan modtage og udføre ordrer for kunder i Alm. Brand Bank. For yderligere oplysninger læs mere her.

Måske du også synes om

Start allerede i dag
Alm. Brand Investor Start allerede i dag
Bliv opdateret hver dag
Nyheder og analyser Bliv opdateret hver dag
Find din løsning
Test dig selv Find din løsning