Dagens Fokus 

17-01-2019

 

imageuhgcb.png

 

 

 

Modelportefølje

Regnskabssæson - tendensen fortsætter
Med kraftige stigninger til de amerikanske banker (iShares S&P 500 Fin. Sector ETF (QDVH) i vores modelportefølje) i går, fortsatte den tendens i US-regnskabssæsonen, som vi tidligere på ugen beskrev - nemlig at investorerne måske har været for negative, og der dermed er belønninger til investorerne trods middelmådige regnskaber. Den store syretest bliver dog, når vi i næste uge begynder at få de første regnskaber fra store industri- og investeringsgodeselskaber. Modsat bankerne bør de i højere grad være påvirket af den usikkerhed og de svage nøgletal, som vi har set i fjerde kvartal. Vi er lidt mere usikre på, om disse selskaber også vil formå at trække positive spor på deres regnskaber. De første små indikationer fra CSX og Ford kunne pege i den retning. De cykliske industriselskaber vil i højere grad signalere, hvad vi kan forvente i den kommende danske og europæiske regnskabssæson.

 

Øvrigt

Chr. Hansen - rimeligt inline, men er det nok?
Chr. Hansen leverer her til morgen et regnskab, som på de overordnede linjer er rimeligt inline med markedets forventninger, men indtjeningen (marginen) ligger dog en smule under forventningerne. Ser vi på væksten, lander den på 10% organisk, hvilket svarer til markedets forventninger. Set i relation til europrislister er det måske en smule skuffende, hvilket dog skyldes Colors-segmentet, hvor vi ved, at væksten primært vil ligge slutningen af dette regnskabsår. Forventningerne fastholdes dog.

 

Aktien har været lidt presset i efteråret, hvilket burde pege i retning af, at den burde reagere ret neutralt på dette regnskab. Vi tror dog, at der var nogle, der havde sat næsen op efter 10% vækst. Indtjeningen skuffer også en smule, hvilket kan pege på, at aktien måske kan komme en smule under pres fra morgenstunden, da den også har handlet relativt stærkt ind i regnskabet.

 

Positiv US-regnskabssæson fortsætter
De europæiske markeder viste generelt positive takter onsdag, hvor fokus var rettet mod Storbritannien efter tirsdagens afstemning om Brexit-aftalen. Dermed var reaktionerne på, at afstemningen viste et klart ”nej” (432 vs. 202) og dermed et stort nederlag til Theresa May, relativt begrænset. Det skabte dog lidt usikkerhed om, hvad Mays plan B er (deadline mandag), hvilket sammen med aftenens mistillidsafstemning mod hende gjorde investorerne en anelse afventende.
På sektorniveau var finansaktierne de bedst performende efter stigninger til Deutsche Bank og en række italienske banker, mens de cykliske forbrugsaktier var en smule under pres. Selskabsspecifikt var der fokus på schweiziske Panalpina der steg 27,7%, efter at DSV har budt på selskabet.

Herhjemme løb DSV med opmærksomheden og lagde sig i front med en stigning på 5,8%, efter at det kom frem, at selskabet har lagt et ikke-bindende købstilbud på DKK 26,5 mia. for konkurrenten Panalpina. Modsat lukkede Royal Unibrew, negativt påvirket af at Finanshuset Jeffries havde indledt dækning af aktien med anbefalingen ”undervægt” og kursmål DKK 400.
Uden for C25-indekset var der fokus på Per Arsleff som lukkede 2,3% lavere, efter at selskabet måtte nedjustere forventningerne til 2018/19 grundet en tabt voldgiftssag.

 

På den anden side af Atlanten var der ligeledes fremgang til de amerikanske aktier. De steg moderat efter solide bankregnskaber fra blandt andre Bank of America og Goldman Sachs, hvilket gav en vis lettelse i markedet. Goldman Sachs overraskede markant positivt og leverede sine bedste regnskabstal siden 2010, hvilket sendte aktien op med 9,5%. Goldman fik følgeskab af en række andre banker herunder Bank of America, som kunne vise en indtjening, der var tre gange højere end ventet. Modsat lægger meldinger om, at de amerikanske myndigheder efterforsker Huawei for industrispionage en dæmper på markederne.

 

I Asien er stemningen vendt en smule, og de kinesiske markeder handler højere, efter at den kinesiske regering har indikeret yderligere stimuleringstiltag for at fastholde væksten -herunder øget investering i den offentlige infrastruktur og udvidelse af forbruget. De japanske aktier ligger dog forsat med mindre fald.

 

Futures indikerer en svagt negativ åbning i Europa. Theresa May vandt aftenens mistillidsafstemning med et snævert flertal, og fokus vil derfor være på meldinger om ”Plan B”, hvor der er deadline mandag.

Der er i dag fokus på offentliggørelse af inflationsdata for Eurozonen samt Philadelphia Fed.

 

Venlig hilsen


Michael Friis Jørgensen
Chef Aktieanalytiker
Mail: abmifj@almbrand.dk

 

Julie Mørch Sørensen
Junior analytiker
Mail: abjuso@almbrand.dk